Hoe jij op een gezonde manier aan je zouten komt

Het leven is een spel.

 

Een van de spellen is: hoe eet je zo lekker én zo gezond mogelijk tegelijkertijd.

 

En dan is daar zeekraal en zeekraalzilt.

 

Want?

 

Nou, ergens hebben we de (aangeleerde) behoefte aan zout.

 

Kijk, waar te weinig fruit eten bijna vijf miljoen mensen per jaar een vroegtijdig dood bezorgd, kost een te veel aan zout zo’n vier miljoen mensen onnodig het leven.

 

Waarom we toch zo naar zout kunnen craven heeft waarschijnlijk twee redenen.

 

  • Omdat elk neuron in je lichaam zout gebruikt om elektriciteit te geleiden en die elektrische signalen sturen bijvoorbeeld de communicatie tussen je hersenen en je spieren aan.

 

  • Zout reguleert je vochtgehalte en dus de osmotische druk in je cellen.

 

Langdurig te veel zout geeft ellende. Maar andersom idem.

 

Dus waarom houden we van zout?

Nou we houden niet per se van een eetlepel zout maar indirect versterkt zout wel smaak (net zoals citroensap overigens, dus voordat je zout over je salade doet, doe er eerst vers citroensap over) en weet ons lijf intuïtief dat producten waar van nature veel mineralen inzitten (en dus ook een beetje natriumchloride = zout) gezond voor ons zijn.

 

We houden dus van zout, net zoals we van geraffineerd suiker houden, omdat een teveel ervan op korte termijn veel voordeliger is dan te weinig.

 

Don’t forget: we zijn ‘gebouwd’ voor een wereld van schaarste

Alle cruciale voedingsstoffen zaten louter verpakt in zoete vruchten en verstopt in eetbare planten. Dat unieke molecuul ‘zout’ werd door het lichaam gekoesterd en bewaard want je wist nooit wanneer je weer veel mineralen binnen zou krijgen.

 

Anno 2020 is dat een heel ander verhaal. Zout krijgen we non-stop binnen uit zijn natuurlijke context en in onnatuurlijk grote hoeveelheden.

 

Dat terwijl onze mineralen huishouding een precisiewerkje is van heb ik jou daar en uiterst secuur door het lichaam wordt afgesteld.

 

Nu het leuke: Het ‘zout’ in zeekraal is heel gevarieerd van samenstelling. Naast natriumchloride bevat het bijvoorbeeld ook kaliumchloride, magnesium- chloride en andere mineralen.

 

Zeekraal bevat dus zout in een natuurlijke samenstelling in een natuurlijke context.

 

Hoppaah! Precies wat we willen.

 

Oja, dat iets met zeekraal(zilt) binnen no-time op tafel staat laat ik je zien, proeven en ervaren tijdens de workshop (meer) plantaardig eten zondag 14 juni om 15:30.  

 

En zoals altijd heb ik weer een hele inspirerende gastspreker uitgenodigd. Deze wereldkampioen gaat jullie alles vertellen over een topsportmentaliteit zodat jij je doelen bereikt en het maximale uit jezelf haalt.

 

Klik hier: https://www.jannekevandermeulen.nl/evenementen/workshop-meer-plantaardig-eten-in-de-parktijk-zondag-14-juni-2020-vinkeveenseplassen/

Liever 1-op-1 begeleiding?

Voor een investering van 221,- begeleid ik je een maand heel intensief en non-stop met het behalen van je gezondheidsdoelen. Dus ben je niet ziek, maar wil je wel beter worden? Klik alleen dan hier: https://www.jannekevandermeulen.nl/persoonlijk-voedingsplan/

 

 

 

 

Makkelijk recept:

  • 1 pot kikkererwten afspoelen
  • 100+ gram spinazie
  • 1 eetlepel zeewier
  • 1 theelepel zeekraalzilt gemalen
  • 3 eetlepels water
  • 1 minuut mixen in de keukenmachine.
  • Verdelen over stukken paprika, komkommer, wortel of over wafels zoals op de foto.

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven