Een bakkie doen?

“En die koffie dan Janneke?”

 

Uit de betere onderzoeken komt naar voren dat een kleine hoeveelheid filterkoffie gezond kan zijn voor mensen ouder dan 55 jaar.

 

Waarom? Omdat koffie eigenlijk een beetje giftig is.

 

En omdat het giftig is, gaan al je opruim en schoonmaak eiwitten op volle toeren draaien om het gif zo snel mogelijk je lijf uit te krijgen.

 

Voor mensen met ongezonde leefgewoonten kan kleine hoeveelheden filterkoffie dus helpen om te ontgiften.

 

Ikzelf drink absoluut geen koffie.
Rond mijn 15e was het hip om ‘een bakkie te doen’, dus ik deed hip mee.
Maar dat verschrikkelijke gejaagde gevoel in mijn lijf. Dus stapte ik, minste zo hip, over op de verse munt- of gemberthee.

 

Maar er vallen mij meer dingen op:

 

  1. Koffie verslechterd de ijzeropname. Meest voorkomende mineraaltekort. Maakt je moe en traag.

 

  1. Koffie is verslavend. En de symptomen vergelijkbaar met alle andere verslavingen. Onthoudt een vervend koffiedrinker maar eens tot een uurtje of 12:00 van de koffie. Resultaat: koppijn, sneller geïrriteerd, rusteloos en acute vermoeidheid.

 

  1. Koffie verstoord de diepe slaap. Inslapen gaat minder snel en de verhoogde hartslag en bloeddruk onthouden je van je cruciale diepe slaap. @djacklittel drink jij koffie? (Hij is wereldkampioen diep slapen).

 

  1. Zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven moeten i.v.m. de gezondheid van het kind stoppen met koffie of cafeïne houdende thee en cola. Opvallend advies voor iets wat zogenaamd ‘gezond’ is

 

  1. Ik ben nog eens even verder in dat Alle koffiesoorten verhogen je cholesterol. Ook filterkoffie.

 

 

 

 

 

 

 

Voor optimale gezondheid, jezelf écht fit voelen, is het raadzaam koffie te vervangen door water, zelf geperste groentesap of gewoon door hele stukken vers fruit.

 

 

 

Voel zelf het verschil.

 

 

 

De extra vitaminen en mineralen de betere nachtrust, de betere hydratatie en endotheel functie, gaan je zoveel fitter laten voelen, je zult meer energie krijgen en minder dipjes waardoor je niet eens meer koffie nodig hebt.

 

 

 

Wil jij meer rust in je hoofd en energie in je lijf?

Bestel hier de boeken.

 

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

 

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

 

 

BRONNEN:

 

 

 

Morck et al. Inhibition of food iron absorption by coffee. Am J Clin Nutr. 1983

 

 

 

Liu J, Sui X, Lavie CJ, et al. Association of coffee consumption with all-cause and cardiovascular disease mortality. Mayo Clin Proc. 2013;88(10):1066–74.

 

 

 

Sang LX, Chang B, Li X-H, Jiang M. Consumption of coffee associated with reduced risk of liver cancer: a meta-analysis. BMC Gastroenterol. 2013;13:34.

 

 

 

Lucas M, O’Reilly EJ, Pan A, et al. Coffee, caffeine, and risk of completed suicide: results from three prospective cohorts of American adults. World J Biol Psychiatry. 2014;15(5):

 

377–86.

 

 

 

Tanskanen A, Tuomilehto J, Viinamnen H, Vartiainen E, Lehtonen J, Puska P. Heavy coffee drinking and the risk of suicide. Eur J Epidemiol. 2000;16(9):789–91.

 

 

 

Corrêa TAF, Rogero MM, Mioto BM, et al. Paper-filtered coffee increases cholesterol and

 

inflammation biomarkers independent of roasting degree: a clinical trial. Nutrition.

 

2013;29(7–8): 977–81.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven