Is inname ook opname?

Orgaanvlees.

Slim?

Slimmer dan spiervezel?

Kijk, als een hond (een omnivoor/allereter) bijvoorbeeld iets uit het wild ‘snort’ dan eet ie eerst de hersenen, dan de ‘krop’ in het geval van een graaneter, dan de organen en als allerlaatste, als ze dan nog honger hebben, de spieren.

De spieren zijn wat wij het vlees noemen.

Spiervezel laten ze dus altijd zo lang mogelijk liggen (rijpen en rotten).

Afijn, door een goede marketingmachine is de fruitetende mens zo ‘gek’ gemaakt om als eerste die spiervezels te eten…

Maar steeds meer mensen in Nederland (in andere landen is dat veel normaler) beginnen nu ook interesse te krijgen in de lever, het hart, de nieren en de hersenen.

Zelfs de ballen worden gefrituurd.

Slim, want in vergelijking met spieren bevat het idd meer nutriënten.

Alleen: is inname ook opname?
Een belangrijke vraag omdat de enzymen in onze mond, de zuren in onze maag en de structuur en lengte van onze darmen afgestemd zijn op de vertering van fruit (en wat planten).

Vergelijk het met het geven van de aller aller allerbeste zoete sappige zongerijpte mango bomvol voedingstoffen aan een goudvis.

Oké, je snapt het punt.

Yes, natuurlijk zitten organen bomvol al het goede wat het dier uit fruit en planten heeft gehaald maar komen die voedingsstoffen binnen in een optimale package deal?

Het eten van organen wordt bijvoorbeeld sterk gelinkt aan onder andere de ziekte van alzheimer i.v.m. de grote hoeveelheid zware metalen, cholesterol en zuurvormende aminozuren.

Uit een onderzoek van Long Island kwam naar voren dat zo’n 40% van de gevallen van borstkanker in het land gelinkt werden aan verhoogde cadmiumspiegels.

En de allerhoogste niveaus van cadmium vind je in orgaanvlees.
Op de voet gevolgd door sigarettenrook en vis.

Onze mineraalhuishouding is supernauwkeurig afgestemd en het eten van organen creëert al snel een overschot aan ijzer en koper.
En waar je lichaam mineralen uit fruit en planten perfect kan reguleren, is dat ineens lastig als ze uit een ander dier komen.

Veel meer hierover in het nieuwste boek de Eiwitleugen te bestellen via deze link.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke ❤️

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven