Kunnen we hieruit kunnen concluderen dat onze overheid met belastinggeld indirect een afname van onze volksgezondheid subsidieert?

Na de oorlog, een straffe Hongerwinter en gesteund door het Landbouwcrisisfonds, schalen boeren met zo’n tien koeien binnen no-time op tot grote bedrijven met meer dan 200 koeien.

 

Uit het fonds worden ook de subsidies voor brood, vis, vlees en de kosten voor geïmporteerd graan, suiker, koffie en oliën betaald.

 

De ‘rijke’ producten helpen de magere kinderen en bleke volwassenen er weer bovenop.

Kleur op de wangen.

 

Spek op de botten. “NOOIT MEER HONGER”. Inmiddels hebben we te maken met een epidemie van ‘welvaartziekten’. Onderzoekers ontdekken dat dierlijke producten hier verantwoordelijk voor zijn.

 

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders meer dan de helft van hun calorieën uit voedsel haalt wat met overheidssubsidie wordt geproduceerd en waarvan de prijzen kunstmatig laag worden gehouden. Denk aan vlees, vis, zuivel, eieren en geraffineerde graanproducten.

 

Een ander onderzoek laat zien dat mensen die relatief veel gesubsidieerde producten eten, relatief vaker last hebben van obesitas, diabetes type 2 en een hoger risico hebben op hart- en vaatziekten.

 

Een andere opvallende bevinding, die ik 9 weken geleden ook deelde, is dat Corona nergens zo hard om zich heen slaat als in Oost Brabant en Midden Limburg. Als je vervolgens kijkt waar in Nederland de intensieve veehouderij op zijn intensiefst is, zie je in een oogopslag het Corona gebied van nu. Een pijnlijke toevalligheid.

 

Zouden de opgehokte dieren en de ondragelijke lucht hoog in ammoniak, fijn- en stikstof de luchtkwaliteit zo aantasten dat mensen een stuk kwetsbaarder zijn?

 

Kunnen we hieruit kunnen concluderen dat onze overheid met belastinggeld indirect een afname van onze volksgezondheid subsidieert?

 

Bewust en kwaadwillig?

 

Integendeel. Zoals zo vaak is de weg naar de hel geplaveid met goede bedoelingen.

 

Klik op de link en luister de podcast die ik samen met Lobke speciaal voor jullie heb opgenomen over de mentale en emotionele aspecten van eten: https://linktr.ee/jannekevandermeulen

 

 

Veel liefs en vrolijke groet, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven