Wat Doutzen eet?
Wat ik eet!
Plus 4x per dag borstvoeding en soms ook nog wat slokjes in de nacht.
Yes, yes, over een weekje wordt Doutzen alweer 18 maanden.
De eerste 4 maanden heeft ze alleen maar borstvoeding gehad.
Toen kreeg ze interesse in wat ik allemaal eet en heb ik haar alles, op gekookt eten na, laten proeven.
Ze was/is fan van groene smoothie, banaan, mango, komkommer, alle soorten bessen, druiven, kaki en mandarijn.
Ze is dol op avocado (met salade du pecheur), aardbeien, bramen en smoothie ijsjes.
Ze wordt laaiend enthousiast van granadilla en gebakken zeewier(!).
Maar omdat gebakken zeewier aardig zout proeft, beperk ik dat een beetje.
Langzaam wilde ze steeds meer proeven van wat ik at, dus vanaf 12 maanden eet ze ook kikkererwten, gekookte groente en aardappelen, glutenvrije pasta, maiswafel met spirulina, vers geperste sinaasappelsap en water.
Wat ook een dikke hit is: avocado’s in de keuken machine met een bladgroente (spinazie of postelein), pit zonder zout, zeekraal en verse kruiden (dille en/of basilicum) en daar wat glutenvrije penne doorheen. Daar smikkelt ze ook altijd fanatiek van en krijgt ze heel veel top 5 binnen.
Van Beppe krijgt ze soms een broodje.
Ik slik (als ik het niet vergeet) hele hoge dosis vitamine B12 en ijzer en begin nu weer met D3 zodat er voldoende via de borstvoeding naar D gaat.
Dus ze eet wat ik eet:
– Veel fruit;
– Bladgroen, kruiden, kiemen en zeewier;
– Overige planten;
– Vegan ‘junk’food denk aan een bietenburger, falafel balletjes, raw bite reepje.
Wat en waarom we het zo doen staat uitgebreid beschreven in het boek De Eiwitleugen.
Bestel nu via deze link.
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke