Ik eet dagelijks biologische chlorella.
Ze weten niet precies wat het is, maar chlorella is waarschijnlijk een eencellige zoet water alg die nogal interessant is voor iemand die veel sport, borstvoeding geeft en/of veel dierlijke producten heeft gegeten of nog steeds eet.
Uit een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie waarin werd gekeken of chlorella iets kan betekenen voor mensen met een zieke lever, gaf 1200 mg chlorella per dag al een significante daling van de leverontsteking.
Ook opvallend was dat de chlorella groep veel meer afviel dan de controlegroep.
Uit een andere dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie bleek dat chlorella een opmerkelijke positieve veranderingen in het totaalcholesterol veroorzaakte.
Uit een meta-analyse van 19 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken naar chlorella kwam naar voren dat vier gram chlorella per dag zowel het cholesterol als de bloeddruk deed dalen.
4 gram is zo’n twee theelepels.
In een dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie moesten mensen tot groot verdriet van hun gezondheid 3 eieren eten. Of 3 eieren samen met chlorella.
Binnen 4 weken steeg het slechte cholesterol met 14%!
Maar in de chlorella groep steeg het cholesterol een stuk minder.
Je kunt natuurlijk gewoon beter geen eieren eten…
Onderzoek uit Japan wees uit dat de IgA-concentraties in moedermelk omhooggaan als de moeder chlorella eet wat voor een goed immuunsysteem van het kind zorgt.
Maar ook het immuunsysteem van sporters blijft veel sterker.
Normaal daalt IgA als je keihard traint.
Tenzij je iedere dag chlorella slikt.
Meer hierover? Bestel het boek De Eiwitleugen via deze link.
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke