We worden vergiftigd door deze overtuiging:

Eten weggooien is taboe.
Zonde. Iets om je voor te schamen.
Een dikke no-go.
Zonde!

En daar ben ik het voor 99% mee eens.

Ik vind het ook zonde dat we 100 liter water en 40 kg planten in een koe stoppen voor een stukje kaas, een bakkie kwark en een cappuccino-tje…

Al die vruchtbare grond kunnen we natuurlijk veel slimmer gebruiken.

Echter, die 1%… daar wil ik het nu over hebben.

Want de diepe overtuigingen dat we geen eten weg mogen gooien levert tijdens de feestdagen weer een flinke strijd op…

Kijk, ik zie het volgende gebeuren: kerst komt eraan en Nederlandse werkgevers hebben de gekke gewoonte hun werknemers te vergiftigen met zakken chips, brokken chocolade, glazen wijn, dode dieren, worstjes en hompen vast geklonterde moedermelk (kaas).

HET KERSTPAKKET.

Die troep ligt de eerste dagen nog onaangeraakt in de kast totdat mevrouw in kwestie ongesteld moet worden en het toch ineens een goed idee lijkt om 1 bonbonnetje te nemen.
Een minuut later volgt bonbonnetje 2… de rest kun je wel raden.

Al dat zoet geeft zin in zout.
Dus volgt de zak chips.
Het kaasje.
En niet veel later de worstjes.

Binnen 10 minuten is 3000 kcal puur verzadigd vet en geraffineerd suiker meester gemaakt…
Zonde voor je gezondheid, je ideale gewicht, zelfvertrouwen en energieniveau.

Kijk, 1 lekker bonbonnetje met een kopje thee is puur genieten, maar dit heeft weinig met genieten te maken.

Wat is nou meer zonde?
Direct na ontvangst die troep weggooien om jezelf, je gezondheid, zelfvertrouwen en humeur te beschermen?
Of koste wat het kost geen eten weg willen gooien en nu al weten wie daar straks buikpijn van heeft?

Meer hierover in het boek de Eiwitleugen. Alleen te bestellen via deze link.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven