20 stuks fruit of 4 liter cola?

Als fructose in verband wordt gebracht met leververvetting, hoe zit het dan met fruit wat ook fructose bevat?

Alleen industriële, geïsoleerde, niet fruit-fructose inname wordt in verband gebracht met een verminderde leverfunctie.

Fructose in zijn natuurlijke context, zoals in fruit, laat de mens die dat eet zowel fysiek als mentaal beter presteren.

En nu wordt het echt leuk: Als je een dieet waarbij ALLE fructose wordt verboden, ook het kleine beetje fructose in fruit, vergelijkt met een dieet dat alleen toegevoegde geïsoleerde fructose verbiedt, dan scoort de groep die wel fruit mag blijven eten veel beter.
Mensen die toegevoegde fructose vermijden maar wel veel fruit blijven eten verliezen zelfs meer gewicht dan de groep die alle fructose mijdt.
En vet verliezen duidt op goed werkende lever.

Schadelijke effecten van fructose ontstaan door industriële fructose zoals in frisdrank, tafelsuiker en fructose-glucosestroop.

Er is geen bewijs voor een negatief effect op het lichaam van fructose uit fruit.

Deze schijnbare inconsistentie kan worden verklaard door de positieve effecten van alle magische plantenstoffen (fruitstoffen ;-)), vitaminen, mineralen en vezels in vers fruit.

Zo bleek uit een kleine studie waarin de proefpersonen een half jaar lang 20 stuks fruit en drie glazen vruchtensap per dag kregen dat ze ieder meetmoment gezonder en slanker werden!
Terwijl die hoeveelheden vruchtensap en fruit dezelfde hoeveelheid fructose leverde als 4 liter Amerikaanse cola per dag zoetgemaakt met ‘high fructose corn syrup’ (fructoserijke maissiroop).

Er zijn zelfs wetenschappers die pleiten voor de naam: ‘essentiële suikers’, omdat fruitsuikers cruciale rollen vervullen in je lichaam. Essentiële suikers helpen onder andere grotere moleculen te vormen, genaamd glycanen.
Glycanen helpen je immuunsysteem door zich aan virussen en bacteriën te binden en deze onschadelijk te maken en ze spelen een cruciale rol bij de communicatie van cellen onderling.

Ik behandel dit onderwerp uitgebreid in het boek de Eiwitleugen. Te bestellen via deze link.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven