De grootste crimineel op aarde

De grootste crimineel ooit?
Sommige filosofen zeggen dat dat de eerste mens is die een hek om een stuk land zette en zei: “dit is van mij”.

 

Andere filosofen beantwoorden die vraag met: “de mens die zo naïef was om dat te geloven en er zo indirect mee in stemde”.

 

Volgens hen  zijn dit de grootste criminelen van de menselijke geschiedenis en (indirect) verantwoordelijk is voor alle oorlogen, misdaden en moorden. Verantwoordelijk voor Corona en het feit dat al onze vrijheid is verkwanseld.

 

Hoe dan ook is de transitie van zwervende fruitverzamelaar naar boer een cruciale verandering in de geschiedenis. Het is het moment waarop de mens zich ontworsteld aan de natuur en zichzelf erboven zet als een onafhankelijke schakel, los van het geheel.

 

De mens als grote baas, die met hekken en grenzen alles naar zijn eigen hand probeert te zetten. Niet bewust en kwaadwillig. Er is niets vreemds aan. Het is heel natuurlijk dierlijk gedrag. Alle dieren proberen de omgeving naar hun hand te zetten.

 

Echter, het grote verschil tussen de spinnen, bevers, de mollen en de mens, is de schaal waarop we de omgeving naar onze hand zetten.

 

Hoe meer we de natuur naar onze hand zetten, hoe verleidelijker de gedachte wordt dat wij er met onze ‘unieke kwaliteiten’ ver boven staan.

 

En zo is de eerste boer, de agrarische revolutie, een uniek punt in onze relatie met de natuur: er ontstaat, (on)bewust in onze overtuiging een af gescheidenheid tussen onze soort en de rest. De kern van het ego.

 

Maar de snelle verspreiding van Corona maakt ons pijnlijk duidelijk dat we nog steeds natuur zijn en ongelooflijk nauw met alles en iedereen verbonden.

 

 

Eco = Liefde = vertrouwen = overvloed= kracht van het nu = verbinding = samenwerken = win-win = vreugde = plezier = enthousiasme = vergeven = leren = het hart = compassie = groeien = samenwerken = one with life = bewustzijn = stilte = overgave = rust = vrede

 

Ego = af gescheidenheid = wantrouwen = schaarste = met gedachten in verleden of toekomst = win-verlies = afschermen = onveilig = vijand = oorlog = drama = leed = polariteit = ziekte = klagen = wrok = ontevredenheid = afscheiding = onbewust zijn = macht = hiërarchie = bekritiseren = veroordelen = stoornis = woede = gelijk willen hebben = manipuleren = mening = oordeel = verhaal = verstand = vechten = roddelen

 

Kiezen voor Eco i.p.v. Ego?

De win-win methode is jouw ticket naar rust in je kop en een verantwoorde gezonde overstap naar een (meer) plantaardig dieet. Klik hier en pak deze unieke kans. 

 

Vrolijke groet en veel liefs,
Janneke

 

 

 

1 gedachte over “De grootste crimineel op aarde”

 1. Hallo Janneke,

  Ik ben in het bezit van je boeken:

  Eet win-win
  Supersnelherstel.

  Alleen moet ik ze nog wel lezen. Ben nu druk met yoga, meditatie, studie Spaans en de tuin in orde maken om groenten te zaaien. Straks heb ik de tijd om ze goed te lezen.

  Met vriendelijke groeten,
  Martin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven