Op de foto’s zien jullie regelmatig postelein voorbijkomen. Ik koop het bij Ekoplaza of bij de Stigter in Amsterdam.
Misschien groeit het wel in je eigen tuin.
Naast dat het supergezond is, is het rauw onwijs lekker door de salade of door de smoothie.
Het is een ontzettend kwetsbaar ‘wild’ plantje omdat het extreem hoog is in alfa-linolzuur (de voorloper van omega-3-vetzuren). Eén verkeerde beweging en de vetzuren oxideren en de prachtige plant veranderd in snot.
Dit is ook precies hoe je gezond eten herkend. Het is kwetsbaar.
Een pak koekjes, daar kun je mee gooien en dan zijn ze twee jaar later nog steeds eetbaar. Waarom? Er zitten geen voedingsstoffen in. Koekjes zijn als het ware een ‘dood’ product. Voor je gezondheid dus nutteloos om te eten.
Verder is postelein is een rijke bron van vitamine A, K, C, B-complex en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, ijzer en mangaan.
In het oude Egypte werd postelein gebruikt om hartaandoeningen, hartfalen en beroertes te helpen voorkomen en te behandelen. Dat is niet gek want als je checkt hoe bizar veel voedingsstoffen in dit ‘onkruid’ zit dan zijn dat precies de stoffen die ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend en bloed verdunnend zijn.
Als je gaat google-en waar postelein allemaal goed voor is, haha, dan snap je ineens waarom wij het zoveel eten. Wat van al die claims waar is, weet ik niet. Maar het is bizar lekker en ik ga er goed op!
Ook gezond en verantwoord overstappen op een (meer) fruit en plantendieet?
De win-win methode helpt je stap voor stap te werken aan meer gezondheid in je lijf en meer rust en vrolijkheid in je hoofd. Stuur een mail naar janneke@jannekevandermeulen.nl
Ik lees alles.
Vroeg in de ochtend is kan het nog lekker koud zijn.
Veel liefs en vrolijke groet, Janneke
In de smoothie:
- Bananen
- Postelein
- Citroenen
- Versierd met:
- Banaan
- Framblijen
- Acai poeder
- Kaneel
- Moerbeien
EET WIN-WIN | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS