Waarom jij ook 5 tot 12 bananen per dag zou moeten eten

“De banaan is mijn vriend”.

 

Ik was bloedserieus.

 

Toen de journalist vervolgens vroeg hoeveel bananen ik dan per dag at, antwoordde ik:

 

“Dat hangt ervan af. Size matters”.

 

Geen woord gelogen maar, mijn antwoorden deden zijn wenkbrauwen toch ietwat fronzen.

 

Ja, wij eten kilo’s kilo’s bananen per week. Natuurlijk niet zonder reden.

 

 

 

Lees hier waarom ook jij geholpen zou kunnen zijn door veel meer van je calorieën uit bananen te halen.

 

 • Biologische bananen hebben het hele jaar door energie A-label. Het zijn een van de meeste milieuvriendelijke calorieën om te eten. Op milieucentraal.nl kun je checken wat het energie label is van groente en fruit.

 

 • Bananen zijn super goed voor je darmen. Mensen in mijn oraktijk met darmproblemen komen er vaak heel snel bovenop door bijvoorbeeld te ontbijten met 5-12 bananen. Afhankelijk van de persoon en haar/zijn activiteit. Dat heeft te maken met de hoge kwaliteit fruitsuikers die ook het perfecte voedsel zijn voor je goede bacteriën in je darm. En je weet: hoe gezonder je darm – hoe beter je immuunsysteem. Hoe beter je hersenen.

 

 • Bananen zijn per calorie ontzettend rijk aan voedingsstoffen. Zet voor de grap eens 1000 kcal aan banaan naast wat de meeste mensen ontbijten en je krijgt al snel een tienvoud aan vitamine C, B6, mangaan, koper en kalium binnen. Dierlijke producten en granen (ook havermout) bevatten geen vitamine C, terwijl iedere cel in je lijf voor optimaal functioneren volop vitamine C nodig heeft.

 

 • Bananen zijn rijk aan het aminozuur tryptofaan wat meehelpt een supersterk slaap-waak ritme te creëren. Het leuke is: hoe meer bananen je in de ochtend eet hoe meer energie overdag, hoe dieper je in de nacht weer slaapt. En hoe beter je weer slaapt, hoe meer energie je overdag weer hebt. Hoppaah!

 

 • Te veel bananen gekocht? Vries ze tijdig in en maak er met de keukenmachine het heerlijkste nice-cream van.

 

 • Krijg je onverwachts bezoek van kinderen? Bananijs, bananen-melk of banaan uit het knuisje is precies wat kinderen nodig hebben.
  Door bananen te blenden met een beetje (gefilterd) water krijg je een zoete en romige “melk” die zuivelvrij en hypoallergeen is.

 

 • Bananen zijn op hun best als ze mooi geel zijn en bruine spikkels krijgen. Oja en het verschil tussen bio bananen en niet-bio-bananen is bizar groot. Bio bananen zijn fris, zoet, honingachtig en heel fruitig. Van totaal andere orde dan zijn bespoten neefje.

 

Ook gezond en volwaardig overstappen op een (meer) fruit- en plantaardig dieet? Stuur een mail naar: janneke@jannekevandermeulen.nl

De win-win methide is alleen voor mensen die niet ziek zijn maar wel beter willen worden.

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Waarom jij ook 5 tot 12 bananen per dag zou moeten eten”

 1. Hoi Janneke

  Interessant! Ik heb weleens gehoord / altijd geleerd dat er enorm veel suikers in bananen zitten, waardoor het de minst gezonde fruitsoort is, vergelijkbaar met ongezonde snack. Dat klopt dus niet, als ik jouw verhaal lees! Hoe zit dat met die suikers? Dank je!
  Marijke

  1. Hi Marijke,

   Tja dat is een hardnekkige mythe wat zich als een waar virus heeft verspreid.

   Ik heb twee boeken geschreven die tot in detail uitleggen waarom dat bullshit is.

   Fruit met haar fruitsuikers zijn cruciaal en essentieel. We kunnen niet zonder.

   Vrolijke groet, Janneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven