Uit onderzoek blijkt keer op keer dat er veel onnodige ziektes ontstaan door te eten op een manier waar ons lichaam niet voor is gemaakt.
Mensen eten dierlijke spiervezels en organen omdat er een hardnekkig fabeltje de ronde gaat dat het voor optimale gezondheid natuurlijk, noodzakelijk en daarmee normaal is om dierlijke producten te eten.
Op advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moeten de dierlijke producten vervolgens wel door en door verhit worden.
Waarom? Dode dieren, lijkvocht en poepresten zijn de ideale bodem voor de groei van ziekmakende bacteriën.
In de zure maag van een échte vleeseter sterven die bacteriën. Maar onze maag is daar niet voor ontworpen.
Om de grote hoeveelheid ziekte die ontstaat door het eten van dieren niet verder uit de klauwen te laten lopen waarschuwt de WHO dat we onze relatie met dieren grondig moeten herzien.
Niet alleen op het bord, al ver daarvoor blijkt de groeiende veestapel een broeinest voor infectieziekten.
De vraag waar we gister op 4 oktober niet meer omheen dansten was: Hoe natuurlijk, normaal en noodzakelijk is het eigenlijk nog om maar dieren te blijven eten?
Is het deze maandag niet een mooi moment om het dier uit het voedselketens te halen?
Jij bent een held en ik je gids.
Ik help je met veel plezier en gezonde energie de transitie naar een (meer) plantaardig dieet verantwoord te maken.
Klik dan hier.
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke
DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS
* Volgens de WHO worden er alleen al in Europa 23 miljoen mensen per jaar ziek door met eten besmette bacteriën afkomstig uit rauw vlees, vis, eieren en zuivel. Zo’n 4700 mensen overlijden eraan. In Amerika worden hierdoor zo’n 48 miljoen mensen per jaar ziek.