GeZONd met de zon omgaan

Hoe ga je geZONd met de ZON om?

 

RIVM mat gister een zonkracht van rond de 4,5. Voor een lichte en/of gedemineraliseerde huid (dus iemand die weinig tot geen fruit en groen eet) is dat al een risico tot verbranden!

 

Toch hebben iedere dag veel zonlicht nodig.
Maar verbranden wil je niet.

 

HOE COMBINEER JE DAT?

 

Voor je huid en geZONdheid is het slim om de hoeveelheid zonlicht rustig en doordacht op te bouwen.

 

Vergelijk het met keihard trainen.

 

Stop je daarmee in september dan moet je in mei eerst rustig opbouwen voordat je weer volle bak kunt en je op je oude niveau bent.
Hetzelfde voor de hoeveelheid zonlicht die je huid aankan.

 

ALGEMEEN ADVIES:

 

(Een optimaal zonadvies kan ik je alleen geven als ik meer van je weet. Wat voor huidtype heb je? Wat is je voedingspatroon? Wat is en was je zongedrag? Allemaal zaken die bepalen hoeveel zon jij nu aankan of zelfs nodig hebt.)

 

Gewenning is key!

 

Alles draait om MED, Minimale Erytheem Dosering, oftewel: de UV-dosering die je huid maximaal aankan zonder te verbranden. Vandaar dat je stapje voor stapje je huid moet laten wennen. Zo zorg je ervoor dat jezelf niet in hoeft te smeren met chemische crèmes.

 

Waarom geen crèmes? Die blokkeren de opname van vitamine D (net zoals hert dragen van een zonnebril) en laten je eigenlijk langer in de zon zitten dan je huid aankan.

 

Slimmer is om met veel pauzes steeds in de zon te zijn en tussendoor bedekkende kleding te dragen en/of de schaduw op te zoeken.

 

By-far de allerbeste ‘zonnebrandcrème’ is gewenning + het eten van antioxidantrijk fruit, bladgroen, verse kruiden, kiemen, bessen en andere planten. Zo zorg je dat je huid goed is gemineraliseerd en gehydrateerd wat DE basis is voor een geZONde huid.

 

Ready voor optimale geZONdheid? Zodat je straalt van geluk en gezondheid? Bestel de boeken door hier te klikken.

 

Vrolijke groet en veel liefs,

Janneke

 

EET WIN-WIN | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven