Het gevaar van vet rondom je cellen en de werking van insuline

Suiker is hét vervoersmiddel waarmee voedingsstoffen door de bloedbaan worden verplaatst en organen in gaan. Zonder suiker kunnen voedingsstoffen niet komen waar ze nodig zijn.

Vet werkt zo niet. De vetten die we eten, vervoeren geen antioxidanten, vitaminen of andere voedingsstoffen door het lichaam. Ze duwen geen voedingsstoffen organen en weefsels in. Dat betekent niet dat gezonde plantaardige vetten geen voedingsstoffen bevatten — het betekent alleen dat ze die niet bezorgen op de manier waarop suikers dat doen.

Suikers heb je overdag dus volop nodig. Zo niet, dan raken we het vermogen kwijt om te rennen, sporten, denken, oftewel: om te functioneren.

Al je organen leven van zuurstof, water, glucose en mineraalzouten.

Glucose, suiker dus, is onze absolute brandstof. Fruit de ultieme bron.

Ons eerste voedsel, moedermelk, bevat dus ook heel veel suikers. Die glucose bouwt (samen met een klein beetje vet en nog minder eiwitten) de spieren van een kind en maakt de ontwikkeling van organen zoals de hersenen, lever en vooral het hart mogelijk.

Die behoefte aan glucose blijft je hele leven. Zonder glucose kunnen we niet omgaan met druk of stress. We hebben het nodig om gezonde spieren, gezonde hersenen en een gezond hart te houden.

Toch zijn niet alle suikers goed voor je

Zoetstoffen zoals kristalsuiker en glucose- fructosestroop, die niet gebonden zijn aan vitaminen, mineralen en plantenstoffen, doen niets goeds, ze zijn een aanslag op je gezondheid.

MAAARRRR: Hoe meer vet er rondhangt in de bloedbaan, organen, het spijsverteringskanaal en de lymfvloeistof, des te meer insuline is er nodig om suiker door en rond de vet verzadiging te proberen te persen, zodat die suiker in de cellen kan komen en het lichaam kan functioneren.

Als de bloedbaan vol vetten zit, begint bijvoorbeeld het zenuwstelsel te verhongeren, omdat het op suiker draait. Glucose kan zich dan lastig langs vet wurmen om bij de zenuwen te komen.

Gezonde plantaardige vetten eet je dus voor optimale gezondheid en een bak energie met mate.
Fruit, bessen en andere waterrijke rauwe planten eet je volop!

 

#EETWINWIN #FRUITPOWER #WINWINMETHODE #supersnelherstel #plantpower #almostraw #healthyvegan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven