Het recept voor geluk en vrolijkheid

Uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nutrional Neuroscience schreef dat als we significant meer fruit en bladgroen eten, de kans op neerslachtige gevoelens wel met 62% kan verminderen!

 

Groente en fruit zijn het lekkerste en gezondste medicijn voor een ontspannen en goed werkend brein.

 

Hoe dat werkt?

Volgens het gangbare verhaal ontstaat een depressie wanneer er in de hersenen sprake is van een chemische disbalans.

 

De monoamine theorie.

 

 

De miljarden zenuwen in je bovenkamer communiceren met elkaar via neurotransmitters.

 

Raakt dat verstoord, dan ben snel minder vrolijk, veerkrachtig en opgewekt.

 

Een depressie wordt volgens deze theorie veroorzaakt door een abnormaal lage hoeveelheid monoamine-neurotransmitters, als gevolg van een te grote hoeveelheid van het MAO-enzym dat deze neurotransmitters op eet.

 

Pillen zijn zo ontwikkeld dat de hoeveelheid neurotransmitters wordt vergroot, zodat die versnelde afbraak van neurotransmitters wordt gecompenseerd.

 

Maar als het teveel aan MAO-enzym depressies veroorzaakt, waarom ontwikkelen we dan niet een pilletje dat dit enzym blokkeert? Dat pilletje bestaat ook, maar heeft dodelijke bijwerkingen…

 

Bestond er maar een veilige manier die zou kunnen zorgen dat het MAO-enzym niet zo hongerig zou zijn…

 

Yeah yeah! Dat bestaat!

 

 

Super veel fruitsoorten en ook verse kruiden en bladgroen bevatten fytonutriënten die dat MAO-enzym op een natuurlijke manier blokkeren.

 

Hoe gaaf?! Of toevallig 😉

 

Dit kan verklaren waarom mensen op een win-win dieet zoveel vrolijker en veerkrachtiger zijn.

 

Mensen die meer dan 10 stuks fruit en flink veel vers bladgroen, kruiden en kiemen eten blijken het beste beschermt.

Mensen met een dieet met veel onbewerkte plantaardige producten zijn dus ook opvallend vaak minder depressief.

 

Onderzoeken tonen aan dat als je op een dagelijkse basis heel veel fruit en groen eet, je gelukkiger, kalmer en energieker je dagen beleefd.

 

Ook op een gezonde en verantwoorde manier overstappen op het win-win dieet?

 

Neem via dit formulier contact op en deel je verhaal!

 

Vrolijke groet en veel liefs,

Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

BRONNEN:

 

Lai JS, Hiles S, Bisquera A, Hure AJ, McEvoy M, Attia J. A systematic review and meta-

analysis of dietary patterns and depression in community-dwelling adults. Am J Clin

Nutr. 2014;99(1): 181–97.

 

Gomez-Pinilla F, Nguyen TTJ. Natural mood foods: the actions of polyphenols against

psychiatric and cognitive disorders. Nutr Neurosci. 2012;15(3):127–33.

 

White BA, Horwath CC, Conner TS. Many apples a day keep the blues away—daily experiences of negative and positive affect and food consumption in young adults. Br J Health Psychol. 2013;18(4):782–98.

 

Tsai AC, Chang T-L, Chi S-H. Frequent consumption of vegetables predicts lower risk of

depression in older Taiwanese, results of a prospective population-based study. Public

Health Nutr. 2012;15(6):1087–92.

 

Meyer JH, Ginovart N, Boovariwala A, et al. Elevated monoamine oxidase A levels in the brain: an explanation for the monoamine imbalance of major depression. Arch Gen Psychiatry. 2006; 63(11):1209–16.

 

de Villiers JC. Intracranial haemorrhage in patients treated with monoamineoxidase inhibitors. Br J Psychiatry. 1966;112(483):109–18.

 

Dixon Clarke SE, Ramsay RR. Dietary inhibitors of monoamine oxidase A. J Neural

Transm. 2011;118(7):1031–41.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven