Hoe het kan dat Vega’s langer jong blijven

“Hoe oud zou ze zijn?!”

 

De hele dag vliegt ze moeiteloos over het mulle zand van Bremerhaven-strand. Prachtige benen, een mooie slank taille en een hele jonge huid.

 

Na het verzamelen van wat moed vragen we haar uiteindelijk naar haar leeftijd.

 

“Ik ben 50. En weet je wat ik denk hoe het komt dat iedereen denkt dat ik zoveel jonger ben? Omdat ik op mijn 10e vegetariër ben geworden.”

 

Haha, je snapt natuurlijk dat dit als muziek in mijn oren klinkt.

 

Hoe kan het toch dat vega’s er zo soepel en jeugdig uit kunnen zien?

 

 

Onderzoekers schrijven dat toe aan vitamine C.

 

Vitamine C heeft een essentiële rol bij de genezing van bindweefsel.

Daarnaast functioneert vitamine C als een collageen-activator.

 

En dan niet de vitamine C uit een potje, maar fruit en planten blijken het cruciale startpunt voor het herstel van al het weefsels in het lichaam, inclusief van de huid en spieren.

 

Naast de synthese van collageen, werkt vitamine C ook als een krachtige antioxidant door schadelijke, zeer reactieve, moleculen te neutraliseren die anders verantwoordelijk zijn voor ontstoken cellen.

 

Deze ontsteking treedt op na het eten van dierlijke producten, het drinken van alcohol, het roken van sigaretten en het eten van junkfood. De afvalstoffen die hierdoor ontstaan worden beter opgeruimd bij een overvloed aan natuurlijke vitamine C.

 

 

En nu het leuke.

Met een win-win dieet krijg je al snel veel meer vitamine C binnen en nóg leuker, terwijl je minder vitamine C nodig hebt.

 

Vitamine C heeft een halfwaardetijd van 30 minuten tot 2 uur.

Dus stel je eens voor dat je wél grote hoeveelheden fruit en planten eet en onnodige ontstekingen tot een minimum beperkt?!

 

Dan houdt je lichaam meer energie over en is het resultaat misschien wel dat je er op je 50e bijloopt als iemand van 36.

 

Samengevat: fruit en planten activeren de groei en versterking van pezen en botten én zorgen dus voor een mooie strakke huid én soepele spieren.

 

In mijn boeken EET WIN-WIN en SUPERSNEL Herstel deel ik nog veel meer wetenschappelijke informatie over wat een plantaardig dieet voor jou kan betekenen! bestel ze hier snel.

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS


 

 

BRONNEN:

 

DePhillipo, N. N., Aman, Z. S., Kennedy, M. I., Begley, J. P., Moatshe, G., & LaPrade, R. F. (2018). Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthopaedic journal of sports medicine, 6(10), 2325967118804544. https://doi.org/10.1177/2325967118804544

 

Effect of vitamin C and its derivatives on collagen synthesis and cross‐linking by normal human fibroblasts N. BOYERA  I. GALEY  B.A. BERNARD, First published:25 December 2001 https://doi.org/10.1046/j.1467-2494.1998.171747.xCitations: 47

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven