Je brein en verhitte dierlijke eiwitten

Wat ook opvallend is, is dat ons brein ietsjes kleiner lijkt te worden.

 

Huh?

 

We zijn toch juist slimmer geworden?

Door vlees te eten en gebruik te maken van vuur is ons brein toch juist groter en slimmer geworden?

 

Heterocyclische aminen (HCA’s) zijn chemicaliën die worden gevormd in dierlijk eiwit wat op hoge temperatuur of boven open vuur wordt gebakken. HCA’s worden in verband gebracht met velen soorten kankers.

 

 

Dierlijke eiwitten rauw eten dan maar?

 

Ons maagzuur lijkt niet sterk genoeg om de schadelijke bacteriën op rauwe dierlijke producten af te breken. In Europa krijgen 44 mensen per minuut voedselvergiftiging door onvoldoende verhitte dierlijke producten. Hierdoor worden in Europa 23 miljoen mensen per jaar ziek, aldus de WHO. Wereldwijd sterven er 4,2 miljoen aan.

 

Dan toch maar door en door bakken en braden? Een prospectieve studie uit 2005 onder meer dan 29.000 mannen bevestigde dat grotere hoeveelheden gebakken dierlijke eiwitten leiden tot een verhoogd risico op prostaatkanker.

 

 

Een groot onderzoek onder vrouwen in Long Island wees uit dat gegrild, gebarbecued en gerookt vlees geassocieerd was met een verhoogd risico op borstkanker.

 

Een reageerbuis studie uit 2011, gepubliceerd in Toxicology, ondersteunde deze hypothese.

 

Onderzoekers stelden borstkankercellen bloot aan verbrande dierlijke eiwitten en keken naar wat er gebeurde. De cellen begonnen zich te delen en werden in feite direct giftig. Dit is nogal een huiveringwekkende bevinding, als je erover nadenkt. Deze chemische stof die in gebakken dierlijke eiwitten wordt aangetroffen, zette kankercellen al in een vroeg stadium om in kwaadaardige cellen.

 

Keep in mind, het is ‘maar’ een reageerbuis studie al is het wel opvallend dat onderzoek bij echte mensen deze correlatie bevestigt.

 

Frappant is dus dat uit verschillende onderzoeksmethoden blijkt dat zowel rauwe als verhitte dierlijke producten geen goed doen.

 

Ons brein kan maar op 1 ding functioneren: suiker.

Nooit te vinden in dierlijke producten. Altijd in fruit en planten.

Is het dan niet logisch dat ons brein steeds kleiner wordt?

 

Stap vandaag nog over op de gezondste, lekkerste manier van eten, volgens de WIN-WIN METHODE! Bestel snel hier mijn boeken EET WIN-WIN en SUPERSNEL HERSTEL en ga aan de slag!

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven