De brandstof van je brein

“Maar Janneke, ons brein draait toch volledig op vet?!”

 

Fout.

 

Onze hersenen kunnen maar op 1 ding goed functioneren: op de suikers uit fruit en planten.

 

Ons brein draait volledig op glucose (suiker), wat van onze hersenen het meest suiker-intensieve orgaan maakt dat we hebben.

 

Ik herhaal, het gaat om natuurlijk suiker, in een natuurlijk dieet.

 

Vet eten werk juist averechts voor de gezondheid van je brein!

 

Waarom?

 

Vet in de cel, kun je vergelijken met kauwgum in een sleutelgat. De sleutel, het suiker, kan er zo maar moeilijk in en dat is op zijn minst gezegd: vervelend.

 

Suiker op zichzelf is nooit toxisch, maar als de cellen vol zitten met vet, kan suiker zijn werk niet goed doen en ontstaan er wél problemen.

 

Eet je te veel vet, en dat gaat heel erg makkelijk met dierlijke producten in je dieet, dan is de kans groot dat je regelmatig een te hoge bloedsuikerspiegel krijgt. Suiker kan immers niet in de cel en blijft zo in het bloed…super schadelijk voor al je organen en dus ook voor je hersenen.

 

Daarom krijgen dikke mensen veel sneller dementie (alzheimer) en Parkinson omdat hun cellen veel te veel vet bevatten. We weten al dertig jaar dat diabetes en Alzheimer aan elkaar gelinkt zijn. Alzheimer wordt daarom ook wel diabetes type 3 genoemd. En we weten al meer dan 100 jaar dat ondanks de misleidende naam ‘suikerziekte’ dat vet hiervan de oorzaak is.

 

Voor optimale gezondheid is het, zoals het in de natuur automatisch zou gaan, belangrijk veel te bewegen en heel weinig plantaardige vetten te eten.

 

Want wil je dan toch persé meer dan 10% van je calorieën uit vetten halen, eet dan plantaardig vetten. Die zijn een stuk minder schadelijk dan dierlijke vetten.

Alle bronnen voor dit stuk vind je in het boek: EET WIN-WIN, wetenschappelijk onderbouwd. Gratis thuisgestuurd, dus bestel hem snel hier!

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS


 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven