Waarom het zo lastig kan zijn om gezonde keuzes te maken + wat je even moet doorzien waardoor het ineens veel makkelijker wordt

Hoe is het toch mogelijk dat het soms zo lastig kan zijn om gezonde keuzes te maken?!

Keuzes maak je (on)bewust door je drie ‘gewetens’ te raadplegen:

1. Je eerste geweten is je basale geweten. Gaan we het nu niet over hebben. Kort gezegd komt het neer op: je besef van goed en kwaad. Niet jatten, spugen, schoppen en slaan.

2. Je tweede geweten is waaraan je je keuzes afstemt. Dat is altijd iets van je omgeving. Ik kan je alvast verklappen: keuzes maken vanuit dit geweten maakt niet gezond.

Je zou kunnen zeggen dat je met dit tweede geweten allemaal strategieën hebt ontwikkeld om te overleven. Om jezelf staande te houden in je gezin, op school, op je werk. Keuzes maken vanuit dit geweten zuigt energie en is dan ook de dikke nummer 1 waar mensen spijt van hebben op hun sterfbed. Helaas leeft de massa wel vanuit dit geweten…

Zodra je beseft: “He dat wil ik eigenlijk helemaal niet, maar die keuze heb ik gemaakt om mijn partner/vader/moeder/oppas/oma/juffrouw/leidinggevende tevreden te stellen…dan weet je hoe laat het is.

Vaak heeft iemand anders er letterlijk voor gezorgd dat jij op een bepaalde manier denkt. Stel jezelf daarom regelmatig de vraag: Van wie is deze imprint? Wie heeft die verwachting van mij? Van wie ‘moet’ ik dit? Vaak heb je de regels in je kop NIET zelf bedacht maar hebben bijvoorbeeld de commercie jou en je omgeving je op deze manier beïnvloed. Deze regels hebben vaak niets te maken met je authentieke zijn.

Echter, als je vragen gaat stellen aan dit geweten antwoord je dus niet zelf, maar hoor je het antwoord van je omgeving en wat die van je verwacht. Ziekmakend en energieslurpend.

Hoe te herkennen? Als je bijvoorbeeld voelt dat je iets ‘moet’ weet je al dat het niet iets is wat je zelf graag wil maar dat je het doet om je omgeving ‘te vriend te houden en bij de groep te blijven’. Heel anders is het, als je iets heel graag ‘zelluf wil’. Check maar eens waarom je in je mond stopt wat je in je mond stopt. Wie heeft die regels bedacht?

3. Absolute gezondheid en geluk komt creëer je vanuit je derde geweten. JIJ-ZELF!

Kwalitatieve keuzes maak je door naar je EIGEN geweten te handelen. Niet dat van je vader, moeder, coach, baas, juf of meester. Oprechte authentieke keuzes.

Okaaayy….leuk lief en aardig. Maar hoe weet je dan zo goed wat je ECHT ZELLUF WIL?

Samengevat: de massa stemt haar keuzes in het leven af op wat de rest van de wereld van ze verlangt. In plaats voor voldoening willen ze liever voldoen aan… Je probeert ergens in te passen. Je ouders niet teleur te stellen. Je partner bij je te houden. Hierdoor ga je over je eigen grens qua gezond eten, bewegen, in je relatie, op je werk en doe je constant concessies om te voldoen aan de maatschappelijke normen. Hierdoor ben ook jij misschien gewoon vergeten wat je zelf belangrijk vindt en waar je voor staat .

Je moet absoluut de vrijheid voelen en creëren om eigen keuzes te maken. De vrijheid voelen om je eigen leven in te richten.

Het is ons afgeleerd en we zijn massaal vergeten hoe het voelt zelf die vrijheid te leven en daarop te vertrouwen. Vanuit de primaire angst dat we worden afgewezen. Dat je er dan niet bij hoort. Of dat je dan niet goed genoeg bent.

Als je leert op jezelf te vertrouwen, door steeds het contact met jouw ware-zelf sterker te maken zal je snel meer zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid en daadkracht ontwikkelen.

Dit is wie ik ben. Dit is waar het om draait in mijn leven. Dit is wat ik ga doen!

Ineens ga je steeds vaker lekker op tijd naar bed omdat fris wakker worden zo heerlijk voelt. Steeds vaker eet je uitsluitend gezonde dingen omdat die lichtheid zo heerlijk voelt. Steeds vaker bedank je voor vlees, vis, zuivel, eieren, gebak, drank, koek, chips en snoep omdat je van je ZELF houdt. Steeds vaker ben je buiten te vinden voor een wandeling. Steeds vaker ben je aan het sporten en ontdek je allemaal nieuwe dingen die je met je lijf kunt.

Steeds vaker zeg je JA tegen jezelf en NEE tegen iemand anders

Steeds vaker ga je voor voldoening en voldoe je niet aan de norm. Dit alles voelt zo ontzettend goed. Het geeft je zoveel vertrouwen en autonomie. Vrijheid.

Ben je er klaar voor? De win-win methode kan je hiermee helpen. Klik hier.

VRIJ ZIJN WE BLIJ
VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven