Kersen seizoen! Waarom jij ze nu iedere dag zou moeten eten!

Kersenseizoen

 

EN IK HOU VAN KERSEN!

 

Ik ben helemaal lyrisch over de smaak om nog maar te zwijgen over alle andere gezondheidsvoordelen!

 

We weten bijvoorbeeld dat als je ongeveer 45 kersen per dag eet, de hoeveelheid C-reactief proteïne, gigantisch daalt.

 

CRP, is een zogenaamd acutefase-eiwit en wordt geproduceerd door de lever als er iets in je lijf komt wat daar niet hoort.

 

Oftewel, kersen zijn krachtvoer voor jouw leger wat hierdoor korte metten maakt met alles wat jou niet dient.

 

 

Dat kan verklaard worden door de gigantische hoeveelheid koper in kersen.

Een kilo kersen geeft je al bijna 70% van de ADH-koper.

 

Koper is nodig bij het vormen van bindweefsel en botten.

Het zorgt ervoor dat je niet grijs wordt.

Zorgt voor een soepele overdracht van zuurstof en de aanmaak van rode bloedlichamen.

En koper is dus cruciaal voor het goed werken van je immuunsysteem!

 

Voor de harde trainers of iets te dikke mensen onder ons ontzettend handig want die kersen lossen dus razendsnel ontsteking op in je lijf.

 

In testen waar de ene groep sporters kersensap krijgt en de andere groep een drankje wat er qua kleur en smaak exact erop lijkt behouden de mensen die echte kersensap drinken veel meer kracht tijdens de training en rapporteren ze de volgende dag veel minder spierpijn.

Ze kunnen dus harder trainen en hoeven daar vervolgens minder lang van te herstellen. Win-win!

 

 

Geen wonder. Kersen zitten ook propvol kalium.

Kalium regelt samen met chloride en natrium de vochtbalans, de bloeddruk en dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren dus goed kunnen functioneren.

 

Studies tonen keer op keer aan dat kersen daardoor het herstel van ziekte of een intensieve training in de turboversnelling zit.

 

LIKE IT!!

 

En ga nu niet met piepende banden naar de drogist voor kalium en koper uit een potje want dan werkt het exact averechts…

 

Waar ga jij dit weekend kersen plukken?

 

Kijk wij denken nu dat koper en kalium de magic is.

Maar wie weet wat er zich nog meer in het holst van de kers afspeelt?

 

Zie ik je op een van mijn aankomende workshops? Meld je hier snel aan!

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

 

BRONNEN:

 

  1. McHugh. The health benefits of cherries and potential applications in sports. Scand J Med Sci Sports. 2011 21(5):615 – 616.

 

Britt C, Gomaa EA, Gray I, et al. Influence of Cherry Tissue on Lipid Oxidation and Heterocyclic Aromatic Amine Formation in Ground Beef Patties. J Agric Food Chem. 1998:46(12);4891−4897.

 

  1. Howatson, M. P. McHugh, J. A. Hill, J. Brouner, A. P. Jewell, K. A. van Someren, R. E. Shave, S. A. Howatson. Influence of tart cherry juice on indices of recovery following marathon running. Scand J Med Sci Sports. 2010 20(6):843 – 852.

 

D S Kelley, R Rasooly, R A Jacob, A A Kader, B E Mackey. Consumption of Bing sweet cherries lowers circulating concentrations of inflammation markers in healthy men and women. J Nutr 2006 136(4):981 – 986.

 

L M McCune, C Kubota, N R Stendell-Hollis, C A Thomson. Cherries and health: A review. Crit Rev Food Sci Nutr 2011 51(1):1 – 12.

 

N P Seeram, R A Momin, M G Nair, L D Bourquin. Cyclooxygenase inhibitory and antioxidant cyanidin glycosides in cherries and berries. Phytomedicine 2001 8(5):362 – 369.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven