Laten we ervoor kiezen van dit virus te leren ipv er bang voor te zijn

Domesticeren:

 

Een proces waarmee de mens dieren en planten zodanig van eigenschappen verandert dat ze steeds meer aangepast raken aan het leven dichtbij maar vooral in dienst van de mens.

 

Die transitie begon waarschijnlijk all-over-the world tussen 9500 en 8500 v.Chr.

 

Het lijkt ver weg maar tot op de dag van vandaag is nog steeds meer dan 90% van de calorieën die de wereld voedt, afkomstig van een handjevol planten en dieren dat onze voorouders toen domesticeerden: tarwe, rijst, maïs, aardappelen, gierst, gerst, koeien, varkens en kippen.

 

Deze transitie is een cruciale ommekeer in de geschiedenis.

Het is het moment waarop de mens zich ontworsteld aan de natuur en zichzelf erboven zet als een onafhankelijke schakel, los van het geheel. De mens als grote baas, die met hekken en grenzen alles naar eigen hand probeert te zetten.

 

Niet bewust en kwaadwillig. Er is niets vreemds aan. Het is heel natuurlijk dierlijk gedrag. Alle dieren proberen de omgeving naar hun hand te zetten. Spinnen weven webben, bevers bouwen dammen, mollen graven gangen. Maar het gebeurt wel en het beïnvloedt ons tot op de dag van vandaag.

 

 

Stapje voor stapje verlaten we een:

ecologische manier van zijn

voor een:

egoïstische manier van denken.

 

Ego betekent (vanuit het Latijn) letterlijk ‘ik’.

 

Waar we in overvloed en samenwerkte met de natuur identificeren we ons steeds vaker met het ego. We raken de eenvoud van het Nu kwijt en onbewust regeert angst steeds meer van onze keuzes. Belangrijk kenmerk van het ego? Het voelt zich constant kwetsbaar en onveilig en heeft steeds het gevoel bedreigd te worden.

 

We moeten de boel krampachtig manipuleren. Er zijn zoveel oorzaken voor angst. Uiteindelijk is alle angst terug te voeren op de angst van het ego voor de dood, het besef dat je eigenlijk niet zoveel voorstelt.

 

 

Als wij als mensensoort willen overleven dan mogen we door naar het volgende niveau van bewustzijn. Wakker worden! Als wij het niet redden, maakt dat op kosmische schaal niets uit. De planeet redt het wel. De natuur zal zich op een aantal diersoorten na razendsnel herstellen. Maar het simpele feit alleen al dat ik dit schrijf en jij dit leest, is een duidelijk teken dat het nieuwe bewustzijn op deze planeet echt aan het doorbreken is. YES!

Thanks Corona.

“May this virus teach us of the mistakes we have made in disconnecting from nature. If we choose to learn from, rather than fear, this virus, it can reveal the source of chronic disease epidemics that are the real threat to our species.” – Zach Bush

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven