Wat voor diersoort zijn wij diep in de kern? Dit snappen maakt gezond eten en leven extra makkelijk

Ons lijf kan zelf geen vitamine C metaboliseren.

 

Metabolismos is vanuit het Grieks: verandering of omzetting.

 

Vitamine C moet via externe bronnen gedurende de gehele dag in ons lichaam komen voor optimaal functioneren van brein en lijf. Zo’n 55 milligram per kilo lichaamsgewicht.

 

Enige bronnen van vitamine C?

Fruit en planten.

 

 

Vis, zuivel, eieren, vlees maar ook granen, peulvruchten, noten en junkfood bevatten per definitie niet tot nauwelijks vitamine C.

 

Ook opvallend is dat wij een natuurlijke voorliefde hebben voor zoet en anderzijds dat slachthuizen het allerhoogste personeelsverloop hebben van alle industrieën.

60% van alle nieuwe werknemers stopt binnen 30 dagen weer met de baan. Het werk staat zo haaks op onze natuur dan de geïnterviewde mannen na afloop zeiden het werk niet langer ‘aan te kunnen’. Terwijl onze hond geen enkel probleem heeft met het omdraaien van Flappie zijn nekje. Wij daarentegen willen Flappie graag aaien.

 

Tel dit bij elkaar op en zie het resultaat:

 

Diep van binnen zijn we knuffelende fruit- en planteneters.
Het zit in onze natuur om voor elkaar te zorgen en samen te werken. In een mountainbike wedstrijd werd ik na een zware val uitgerekend door mijn grootste concurrent direct geholpen. Mensen helpen vaak direct zonder erbij na te denken. “Want dat doe je gewoon”.

 

Wij denken vaak dat mensen van nature jagers, egoïsten en vleesetende plunderaars zijn. En ja, er is een hoop ellende gaande. En ja, er bestaan opportunisten. Maar vanuit wanhoop, om te overleven iets eten/stelen/kapotmaken is iets anders dan kwaadaardigheid.

 

 

Hiermee is natuurlijk niet onderuitgehaald dat mensen nooit zelfzuchtig kunnen zijn. Beide zijn waar en met de huidige media en kapitalistische markt krijgt egoïsme erg veel ruimte en aandacht. Maar het is volstrekte onzin om te doen alsof het ons biologische lot is, en in de aard van het beestje zit om te jagen, te moorden, te plunderen, vlees en vis te eten.

 

Dat zit vooral in de verhalen over ons gedrag.

 

Het heeft niets te maken met onze ware natuur.

 

En dat dat maar een verhaaltje is, scheelt een hoop, want die kunnen we vanaf nu anders vertellen.

 

Zie ik je aanstaande zaterdag bij restaurant Loff in Breda. Tickets zijn slechts 40 euro en koop je via deze link.

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven