Omdat mensen graag goede dingen horen over hun slechte gewoontes

Een nieuwe podcast show met toekomstige antropoloog en schrijfster van het fantastische boek: “Ooit aten we dieren”, Roanne van Voorst.

Haha, het schuurt lekker.

But we agree to disagree.
Liever geluk dan gelijk.

Bijvoorbeeld over de Inuit.
De Eskimo’s van Groenland.

Roanne leefde met ze samen.

Volgens het gangbare verhaal komt het door het westerse dieet en de zwaar vervuilde vis van tegenwoordig dat ze zo bizar jong sterven, er veel zelfmoord, hart- en vaatziekte is.

Dus als de vis schoon was geweest en de frisdrank gebleven was waar het hoort, in de fantasie factory, dan zou het een sterke en gezonde gemeenschap zijn?

Onmogelijk, wat mij betreft.

Dan zou een bijna 100% carnivoren dieet met nauwelijks fruit, groente en zonlicht, oftewel een dieet dat alle principes van gezonde voeding schendt, ineens gezond zijn?

Volgens twee Deense onderzoekers, Bang en Dyerberg, werd deze paradox toegeschreven aan het feit dat zeehonden- en walvisblubber, magisch veel omega-3 visvet bevat.

Echter, als je alle onderzoeken naar de gezondheid van Eskimo’s bij elkaar optelt en opnieuw analyseert blijkt dat er 2x vaker hart- en vaatziekten voorkomen dan gemiddeld.
Ook al voordat ze meer westerse junkfood gingen eten en de vis vervuild was!

Sterker nog, ik vind zelfs onderzoeken die laten zien, dat sinds de Eskimo’s meer westerse troep zijn gaan eten, nog steeds bovengemiddeld veel, maar wel minder hart- en vaatziekten hebben.

En als junkfood je gezondheid een boost geeft dan weet je hoe laat het is!

Weet je wat ik ook denk?

Dat mensen graag goede dingen horen over hun slechte gewoontes.

Heel veel luisterplezier! Klik hier voor de podcast.

In het boek “De eiwitleugen” geef ik over letterlijk ieder onderwerp wat we bespreken ‘mijn’ visie en die kan soms afwijken van wat de meeste mensen je doen geloven.

Je bestelt het boek via deze link!

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven