Uitgelachen door mijn ouders…

Uitgelachen. Ja, daar kwam het wel op neer toen ik als 6-jarig mijn ouders vertelde dat ik geen dieren meer wilde eten. Ik vond het raar dat we goed voor onze honden zorgden maar een even intelligent varken mishandelde, afslachtte en opaten.

Hoe ging ik als vegetariër een grote sterke meid worden?

Mijn ouders voelde precies wat ik voelde maar zaten klem als een huis. Spiervezel eten en gestolen melk drinken was: natuurlijk, noodzakelijk(!!) en dus normaal om te doen. Hoe ging ik anders een grote sterke meid worden?

Drie dagen hield ik mijn poot stijf om moe en hongerig van de strijd weer borden van het allerlekkerste eten van mijn Memmie te genieten.

Inmiddels eten zowel mijn ouders als zusje plantaardig maar destijds geloofde ze nog in het verhaaltje uit de fabeltjeskrant dat we dieren nodig hebben om groot, sterk en gezond te worden.

Wat was hun alternatief?

Tsja, mijn vader de kleinzoon van een slager en mijn moeder de dochter van een koeienboer. Wisten zij veel. Wat was hun alternatief? Deden ze iets verkeerd? Iedereen geloofde destijds het verhaaltje dat je karnemelk en yoghurt voor je calcium, biefstuk voor je ijzer en eieren en vis voor je eiwitten nodig had. Het verhaaltje werd ook nog eens actief promoot door doctoren, diëtisten, leraren en andere grote wijze mensen die hadden gestudeerd.

Het is je eigen keuze of je vrijwillig bijdraagt aan de grootste en meest geweldige ideologie

In de loop van de jaren kwamen we er met zijn allen achter dat het carnisme een verhaaltje is waarin je MAG geloven. Het is je eigen keuze of je vrijwillig bijdraagt aan de grootste en meest geweldadige ideologie. Het is een vrijwillige keuze of je je eigen lichaam en de aarde ziek maakt. Je mag zelf weten of je het nodig vindt om voor jouw overtuiging miljoenen dieren onnodig stress en pijn te bezorgen. Het hoef niet, maar het mag (nog) wel.

Kiezen voor win-win

Maar je mag jezelf ook voeden op een manier die win-win is. Ook superlekker en OOK super voedzaam. Ook zonder dierenleed kun je een grote sterke gezonde meid worden. Gezonder zelfs. En gelukkiger. Want als je hart zich kan openen, je niet meer zo’n dubbele haat-liefde verhouding hoeft te hebben met dieren…man man man wat is dat bevrijdend!  

Ook kiezen voor win-win? Met de juiste coaching maak je de transitie soepel en gezond.

Lees sowieso de boeken EET WIN-WIN & SUPERSNEL HERSTEL.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven