Waarom bewustwording cruciaal is

Pff. Nog niet zo lang gelezen vond ik het een redelijk, uuh ja, zweefteven-woord.

 

Bewustwording.

 

Ieuw.

 

Hou op.

 

Toch is het cruciaal.

Bewustwording betekent dat je in een staat van zijn bent waardoor je de ‘baas bent’ over je eigen gedrag en inzicht hebt over een situatie.

 

A fijn.

 

Er zijn 3 dingen waar je je vooral bewust van mag zijn.

 

  1. Ben je bewust van de behoeftes van je lijf

Bewegen is essentieel. Til met regelmaat zware gewichten op. Train jezelf tot een goede loper. Sta dagelijks onder een koude douche, pak regelmatig een ijsbad of zoek koud natuurwater op. Stretch. Doe aan yoga en pilates. Fiets, dans, zwem, roei, ga mountainbiken. Daag dat lijf uit. Niet af en toe een uur per week. Nee, iedere dag. Oja en ga super vroeg naar bed.

 

  1. Ben je bewust van de stem in je hoofd

Door dagelijks een paar minuten de leiding te pakken over de stem in je hoofd, voorkom je dat je gedachten er met jou van door gaan. Oftewel, je gebruikt je gedachten i.p.v. dat je gedachten jou gebruiken. Tettert die stem de oren van je kop? Observeer het zonder oordeel en lach erom zo hard je kunt. Luister iedere dag minimaal 15 minuten naar Eckhart Tolle.

 

  1. Ben bewust van wat je in je stopt

Wat in jou komt, wordt onderdeel van je. De kwaliteit van je cellen is opgebouwd uit de kwaliteit de boeken die je leest, het eten wat je eet, het drinken wat je drinkt, de gesprekken die je hebt en de mensen die je om je heen hebt. Verwijder daarom al het geklaag en geroddel van ‘vrienden’ en bullshit nieuws. Verschoon je tijdlijn. Kies je eigen boeken. Omring je met mensen die je overspoelen met positieve energie. Eet louter fruit en planten.

 

Ik dacht altijd dat bewustwording een beetje viezig was.

 

Maar man man man, het lijkt wel of vrede en gezondheid op precies dezelfde plek liggen verstopt als bewustwording.

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven