Waarom ik heel anders eet dan de meeste veganisten

Ik maak bewust hele andere voedingskeuzes dan de meeste veganisten.

Niet zonder reden.

Daar is heel wat (logisch) denk en uitzoekwerk aan vooraf gegaan.

Allereerst eet ik in tegenstelling tot de meeste vegans (en Dr. Michael Greger) weinig bonen, linzen en erwten. Ik eet ze wel, want ik vind ze lekker, maar peulvruchten (verzamelnaam voor die drie) zijn een aanvulling op mijn basis de top 5.

 

Waarom?

 

  1. Rauw zijn peulvruchten giftig. Vandaag de dag is dat niet erg, maar toen wij van de tekentafel kwamen hadden we nog geen vuur om ons eten te verhitten.

 

  1. Onze darmen zijn gemaakt voor wateroplosbare vezels. Peulvruchten bevatten niet-wateroplosbare vezels waar de meeste darmen flink moeite mee hebben. Oja + windjes…

 

  1. Peulvruchten (op groene erwtjes na) bevatten geen vitamine C. En dit is daarom misschien wel de belangrijkste reden dat ik de basis ermee aanvul, aangezien iedere cel in ons lijf overdag om de paar uur vitamine C nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Ook eet ik weinig granen.

 

Waarom?

 

  1. Rauw giftig.
  2. Lastige vezel en eiwitstructuur voor onze darmen.
  3. Bevat geen vitamine C

 

Ook focus ik niet op eiwitten of eiwitcombinaties.

 

Waarom?

 

  1. Dat combineren is een mythe. In het nieuwe boek leg ik dat kraakhelder uit. Maar door die obsessieve focus op eiwitten krijgen zelf vegans vaak 70% meer amino-zuren binnen dan optimaal voor de gezondheid.

 

Mijn boerenverstand vindt het zich ook gewoon lastig voor te stellen dat je je gaat uitsloven voor wat graszaden en peulvruchten als er een overvloed is aan ready to eat sappig fruit, bessen, bladgroen, kruiden en kiemen.

 

Okay, weer even uitzoomen: bij een gebrek aan grote hoeveelheden rijp fruit en wat groen is het eten van granen en peulvruchten natuurlijk 1000x slimmer dan wat dan ook. Plus, het is ALTIJD 1000x gezonder om plantaardig te eten, op wat voor manier dan ook. Maar er dus je eigen vegan-feest van, maar nu snap je wel een beetje beter waarom ik dus zoveel fruit eet.

 

Kijk snel hier en bestel mijn boeken, waarin ik je nog veel meer vertel over hoe jij de gelukkigste en gezondste versie van jezelf kunt worden!

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven