Waarom plantaardig eten zo efficiënt is!

Lekker efficiënt. Ik hou er van. Mede daarom eet ik geen dierlijke eiwitten.

Tis namelijk op meerdere fronten super inefficiënt.

Op iedere boerderij gaat een hele grote hoeveelheid plantaardig voedsel naar een (in 99% van de gevallen een vrouwelijk) dier, die daarmee een klein beetje vlees, eieren of zuivel produceert. Hierbij gaat echter veel energie en eiwit verloren. Voor een ei gaan 40% procent van de eiwitten verloren en bij rundvlees is dit zelfs 96%.

Gemiddeld gaat er 6 keer zoveel eiwit in een dier dan dat eruit komt. Om een calorie aan rundvlees te produceren, zijn tot wel 26x zo veel calorieën aan plantaardig voedsel nodig.

Om de ruim 70 miljard dieren die we elk jaar fokken en slachten zo snel mogelijk tot slachtgewicht te laten groeien, is dus onvoorstelbaar veel voedsel nodig.

Ieder jaar gaat er zo’n 775 miljoen ton maïs en graan en 225 miljoen ton soja (90% van de totale productie) naar dieren die wij niet veel later opeten. 🔥 Jaaaa vleeseters onder ons… dat de Amazone in de fik staat is vooral omdat we zo graag dierlijke producten willen eten 🔥

25% van de mondiale visvangst verdwijnt in de vorm van vismeel aan dieren in de intensieve veeteelt… Vismeel?! Als eten geven aan een herbivoor? 🐄 🐐 🐑

De landbouwgrond die hiervoor nodig is zou miljoenen mensen kunnen voorzien van genoeg eten.

In het boek de EIWITLEUGEN zoom ik nog veel veel verder in op dit onderwerp. Want hoe goed zijn dierlijke eiwitten eigenlijk voor je organen? En hoe verhoud het zich tot het risico op kanker en je sportprestaties, om af te vallen en slank te blijven?

Je leest het straks allemaal in het nieuwe boek 🤩

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE VOOR WINNAARS ZONDER VERLIEZERS 💚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven