Wat nou als alle gevoelens er mogen zijn?

Zo’n zeurderig gevoel waar je bijna onmogelijk nee tegen kunt zeggen terwijl je dat wel wil en probeert.

Je herkent het aan dingen in je mond stoppen waarvan je vooraf al weet dat je er achteraf spijt van krijgt.

Ja: Eten en drinken zijn tegenwoordig ook genotsmiddelen.
Om pijn te onderdrukken en plezier te intensiveren.

Even zitten, eindelijk eventjes ontspannen en dan lekkere dingen eten en drinken.

Niets mis maar soms gebeurt het volgende:

1.    We hebben steeds meer genotsmiddel nodig om de pijn te onderdrukken en het plezier te intensiveren.
2.    We stoppen wat er daadwerkelijk gevoeld mag worden steeds verder weg.
3.    We raken de beheersing kwijt. 1 wijntje wordt 5 wijntjes. 1 blokje chocolade wordt een hele reep. 1 chippie en de hele zak is ineens leeg. 1 biertje en uiteindelijk eindigen met coke.

Niet gek.

Al heel jong leren we de pijn van eenzaamheid, verveling, verdriet, wanhoop en andere leegte op te vullen en te onderdrukken met eten. En later met andere genotsmiddelen zoals drank, sigaretten, drugs, schermen op de telefoon of computer games.

We onderdrukken ongemakkelijke gevoelens.
We kiezen voor verdoving.
Om te vluchten.

Wat nou als alle gevoelens er mogen zijn?
Dus ook de, niet zo ‘gemakkelijke’ gevoelens van verdriet, eenzaamheid, teleurstelling, verveling, onzekerheid of afgewezen worden?

Wat een bevrijding!

Eet jij wel eens terwijl je geen honger hebt?
Gewoon om je moe bent, stress hebt, je verveelt?
Gewoon voor de lekker? De verleiding van het genot?
Moet jij een zak chips of reep chocola in een keer opeten?

Wil je ervaren hoe het is om daarmee af te rekenen?

Lees het nieuwste boek: de Eiwitleugen. Je bestelt het via deze link.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven