Ons lijf kan, in tegenstelling tot een echte vleeseter, zelf geen vitamine C ‘maken’.
Opvallend risicootje van de natuur, want iedere cel is ervoor optimaal functioneren wel helemaal van afhankelijk van vitamine C.
Vitamine C moet dus via externe bronnen in ons lijf komen.
Op basis van poep van onze verre verre voorouders denken we dat we zo’n 55 milligram vitamine C per kilo lichaamsgewicht binnenkregen.
Logisch, alle fruit en planten die we aten waren per definitie heel rijk aan vitamine C.
Keep in mind: vis, zuivel, eieren, vlees maar ook granen, peulvruchten en junkfood bevatten 0,0 vitamine C.
Resultaat: tegenwoordig zijn mensen al blij met 75 milligram viatmine C per dag!
Oja, ik heb het hier nooit over vitamine C uit een potje, want dat werkt averechts.
Minstens zo opvallend is dat wij een natuurlijke voorliefde hebben voor zoet en anderzijds dat slachthuizen het allerhoogste personeelsverloop hebben van alle industrieën.
60% van alle nieuwe werknemers stopt binnen 30 dagen weer met de baan. Het werk staat zo haaks op onze natuur dan de geïnterviewde na afloop melden het werk niet langer ‘aan te kunnen’.
Tel dit bij elkaar op en zie het resultaat:
Wij denken vaak dat mensen van nature jagers zijn.
En ja, er bestaan opportunisten. Maar vanuit wanhoop, om te overleven iets eten/stelen/kapotmaken is iets anders dan natuurlijk, noodzakelijk of normaal.
Hiermee is natuurlijk niet onderuitgehaald dat mensen nooit vreselijk dingen kunnen doen.
Maar het is volstrekte onzin om te doen alsof het ons biologische lot is, en in de aard van het beestje zit om te jagen, te moorden, te plunderen, vis, eieren, zuivel en vlees te eten.
Dat zit vooral in de marketing verhalen.
Het heeft niets te maken met onze ware natuur.
En dat dat maar een verhaaltje is, scheelt een hoop, want die kunnen we vanaf nu anders vertellen.
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke
DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS