Wat we kunnen leren van de 72-jarige roeister en de man met de mooiste boekhandel van Amsterdam

> Hoe oud bent u eigenlijk als ik vragen mag?
< Ik ben 72
> Ongelooflijk, dan stapt u erg soepel de roeiboot in en uit.
< Ja, roeien is mijn hobby naast wandelen. Ik heb vroeger een keer in de kerstvakantie een week nauwelijks bewogen en alles begon direct te piepen en te kraken. Dus om soepel en fit te blijven eet ik gezond en beweeg iedere dag! Ik heb je boek hoor!

Even later in de boekenwinkel

> Was het altijd uw droom om een boekenwinkel te hebben?
< Ja, altijd mijn droom geweest. Maar ja, ik had een goede baan. Ik vloog de hele wereld over. Gouden handboeien. Maar toen ben ik een aantal jaar geleden naast mij werk de opleiding gedaan voor ‘boekenwinkel-eigenaar’. Een aantal jaar later kreeg ik ineens de kans om de Amsterdamse boekhandel over te kopen. Nu werk ik iedere dag met heel veel plezier in mijn eigen boekenwinkel.
> De passie en liefde waarmee u uw zaak runt voel je! Ik kom hier altijd met heel veel plezier.
< Dankjewel en ontzettend leuk dat je iedere keer je boeken bij ons bestelt.

Twee korte verhaaltjes die ik afgelopen week had met:

1) een 72-jarige vrouw die ik vaak zie skiffen. Vandaag had ze een vriendin meegenomen die haar filmde zodat ze haar techniek terug kon zien en vervolgens kon verbeteren.

2) Mijn boeken bestel ik altijd via de Amsterdamse boekhandel. Dan heb ik ze ook de volgende dag + heb ik een goede reden voor een wandelingetje + zo steun ik op mijn eigen kleine en bescheiden manier de lokale boekwinkel = snoepwinkel.

Jij ook tevreden? Loopt bij jou alles lekker op rolletjes? De mevrouw uit het verhaal wordt stijf als ze niet beweegt, dus komt ze in actie en blijft ze in actie.

De eigenaar van de boekenwinkel lijkt waarschijnlijk meer op ons. Hij had niet echt pijn. Alleen maar een droom en gouden handboeien. Om dan te veranderen, om dan toch in actie te komen getuigd van lef! Resultaat: iedere dag fluitend naar zijn werk, met zijn fantastische boeken bijdragen en van betekenis zijn. Zelfs nu hij misschien minder verdiend…

Fijne dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven