Hoe jij net als speciale eenheden altijd je doel kunt bereiken. 7 vragen die je kunt stellen voor structurele gezondheidswinst

Allereerst knopen we ons nogmaals in ons hart dat ons eigenwaarde, wie we in de kern zijn, niets te maken heeft met het wel/niet behalen van het doel. Aan het doel werken we voor gezonde persoonlijke groei en omdat wij (in dit geval) roeien, gezond en fit zijn, supergaaf vinden!

Doelen behalen is namelijk hetzelfde als het eten van een onwijs lekkere maaltijd: je geniet volop, maar de volgende dag heb je gewoon weer honger. Het ego zal nooit voldaan zijn. Sterker nog als je je identiteit verbindt aan het behalen van het doel zal er na het doel juist een leegte ontstaan. Scoren betekent namelijk iets verliezen: je droom, je richtpunt en de reden om uit je bed te komen, gezond te eten en vroeg te gaan slapen.

Het doel gebruiken we dus niet voor voldoening of een goed gevoel over onszelf, dat hebben we sowieso. Het doel gebruiken wij voor richting, structuur en gezonde groei.

De 7 vragen!

 1. Missie?

  Waarvoor doen we dit? Waarom werken we nou zo hard? Wat proberen we te bereiken? We zijn niet aan het trainen of afzien, nee we zijn op een missie! Wat ons helderheid en richting geeft richting het doel. Wat is jouw missie?

 2. Visie?

  Hoe ziet de wereld eruitziet als we de missie hebben bereikt? Misschien halen we het wel nooit, maar dat maakt niet uit. Onze visie is zo aantrekkelijk dat we er intrinsiek door raken gemotiveerd. Wat is jouw visie?

 3. Onze kernwaarden?

  Hiermee bepalen hoe wij werken, hoe we met elkaar omgaan en wie wij willen zijn als mens. Oftewel: hoe we ons gedragen in verschillende situaties om de kans op succes significant te vergroten? Deze kernwaarden bepalen wanneer we ja/nee zeggen tegen een bepaalde kans/situatie of persoon. Wat zijn jouw kernwaarden? Wat wil je dat mensen over je zeggen als je er straks niet meer bent?

 4. Wat is het doel? Wat wil jij graag? Maak je doel vooral meetbaar!

 5. De richtmiddelen?

  Stel er is maar 1 ding dat we dagelijks mogen doen om ons doel te behalen? Wat zou dat dan zijn? Dit keer drie en je hebt de drie zaken die je dagelijks heel goed gaat doen, i.p.v. 10 dingen een beetje half. Qua gezondheid zou dit kunnen zijn: sowieso 8.000 stappen, 200 gram bladgroen en 1kg fruit per dag. No matter what! Wat zijn jouw drie kern processen waar je je vol op gaat focussen?

 6. Wat is het scorebord?

  Hoe weten we of we goed bezig zijn? Welke drie resultaten gaan we iedere week meten? Hoe ga je iedere week evalueren? Waar moeten we bijsturen om wel het doel te behalen?
  Wat zijn jouw drie resultaten waar je op koerst? 500 meter score? Vetpercentage? Gewicht? Je kunt jezelf ook iedere week dezelfde drie vragen stellen met betrekking op je gezondheid en jezelf daar een cijfer voor geven van de schaal van 1 tot 10. Zo kun je meer complexere zaken alsnog meetbaar maken.

 7. Hoe gaan we het feest vieren?

  Wat gaan we doen als we het doel wel/niet hebben bereikt? Let op: er komt sowieso een feest!
  Een super uitkomst vieren we met: een superluxe diner. Alles wordt verzorgt!
  Een goede uitkomst? Een diner maar, we regelen alles zelf.
  Een matige uitkomst vieren we met een diner met wittebroodjes, vieze vegan knakworsten, goedkope vegan mayo, warme cola en doen wij zelf de afwas, ondertussen dragen we de gehele tijd een rode clownsneus.

Schrijf jouw antwoorden uit en laat je verassen en verbazen over de focus, progressie en de resultaten die je gaat boeken!

Lees voor goede doelen sowieso EET WIN-WIN. Hier te bestellen. Samen doen? Check hier de coach pakketten.

VRIJ ZIJN WE BLIJ | VOOR WINNAARS – ZONDER VERLIEZERS

Vrolijke groet,
Janneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven