Tegenwoordig is het helemaal hip om bang te zijn voor oxaalzuur in spinazie.
Tsja.
ALLE GROENTE IS GIFTIG!
Groente beschermt zichzelf om opgegeten te worden.
Eet een dier TE veel van één bepaalde groente soort (plant) dan wordt het een beetje misselijk en gaat het een ander plantje opeten.
Voortbestaan voor iedereen.
Win-win!
Daarom is groente je medicijn.
Daarbij moet je maandenlang kilo’s van hetzelfde rauwe wilde groente eten om daar misschien wat opstapeling van bepaalde ‘stoffen’ van te krijgen.
Echter, de kans is groter dat je je vooral veel gezonder gaat voelen omdat je eindelijk eens wat meer groene smoothies drinkt en wat minder meuk achteroverslaat.
Fruit bevat geen alkaloïden (gifstoffen) en daarom kun je fruit in overvloed eten en hoef je niet per se te variëren.
Met betrekking tot groente, inderdaad, varieer maar een beetje.
Vooral belangrijk voor je gemoedsrust 😉
Maar stressen om oxaalzuur wordt pas relevant als je 0,0 junkfood eet, 0,0 frisdrank drinkt.
Nooit ook maar denkt aan: koffie of het frituren van organen, spiervezel en testikels.
Ik moet een beetje denken aan: proportionaliteit.
In het rechtssysteem betekent dat, dat als je als politieagent iemand wil straffen voor een bepaalde ‘fout’ dat dat in verhouding moet zijn met de zwaarte van de overtreding die is gemaakt.
Ik zie iets vergelijksbaars ook non-stop terug in de wereld van vroedvrouwen. 99% van de tijd lullen over iets wat misschien nog in geen 0,01% van de gevallen heeeeel misschien zou kunnen gebeuren. Misschien. Heel misschien. Soms. Heeeel soms. Misschien.
Weet je waar ook heel veel oxaalzuur in zit?
In chocolade.
Net zoveel als in spinazie.
Lees je dan weer minder over.
Vrolijke avond!
Oja, meer over plant-medicijn en fruit in het boek “De eiwitleugen” te bestellen via deze link.
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke