Zie je wel, die verrekte koolhydraten toch!

Goed opletten!

Een hogere consumptie van witte rijst geassocieerd is met een significant verhoogd risico op diabetes type 2. Vooral in China!

Dit blijkt uit een meta-analyse van 7 cohortstudies waarbij meer dan 350 duizend mensen 4 tot 22 jaar werden gevolgd.

“Die verrekte koolhydraten toch!!
Zie je wel!!
Dat Chinezen de laatste 20 jaar ineens massaal diabetes type 2 hebben komt door al die koolhydraten in rijst!”

Of…..?

Chinezen eten al ongeveer 10.000 jaar rijst.

Dus wat is er de afgelopen 20 jaar met hun dieet gebeurd dat ze daar ineens diabetes van krijgen?

·      Olieverbruik gestegen met 20%
·      Consumptie van dierlijke producten gestegen met 300%
·      Consumptie van rijst? Gedaald met 30%

Daarover wordt met GEEN ENKEL woord gesproken in deze studie.
GEEN ENKEL.

De diabetescijfers schieten omhoog, terwijl de rijstconsumptie afneemt.

Na iedere maaltijd die je eet produceert je alvleesklier insuline om de glucose je cellen in te krijgen.
Dit is goed en noodzakelijk, want zonder glucose kunnen je cellen hun werk niet goed doen.

Echter, voeg je een beetje tonijn toe aan je maaltijd van rijst (iets wat steeds meer Chinezen zich kunnen veroorloven), tonijn bevat geen koolhydraten, geen suiker, geen zetmeel en nauwelijks vet, dan piekt je insuline 2x zo hoog!

Hetzelfde geldt voor spaghetti van witte bloem en spaghetti van witte bloem met vlees. Door toevoeging van dierlijk eiwit werkt de alvleesklier 2x zo hard.

Hoe meer dierlijke producten in je dieet, hoe harder je alvleesklier moet werken.

Het is dus niet alleen het verzadigde vet in dierlijke producten. Ook de eiwitten blijken een negatieve invloed te hebben op je bloedsuiker spiegel.

In het boek de Eiwitleugen ga ik hier verder op in.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven