Anticonceptie

De pil? Koper/mirena/ballerina spiraal? Tempraturen? Een ring, een staafje een prik? Condoom?

 

Op een of andere manier hangt dit onderwerp in de lucht. Meerdere coachees vroegen naar mijn mening, Romy Boomsma postte er een bericht over en ook Lobke Faasen deelde haar reis.

 

Ist niet een beetje gek, dat IK, uitgerekend op dit moment, er ook iets over ga schrijven?

Nou, misschien wel, maar omdat wij het (naar tevredenheid) heel anders hebben opgelost dan ik tot nu toe heb gelezen/gehoord. En onze keuze natuurlijk niet zonder reden is gemaakt, dit blog.

 

Na heel wat gestoei met het vinden van de juiste pil wist ik 11 jaar geleden 1 ding zeker: nooit meer nep-hormonen in mijn lijf.

 

Mijn borsten ontploften, en ook al doen ze dat nu ook, toentertijd deed dat in tegenstelling tot nu, veel pijn.

 

Maar het allerbelangrijkste, en dat voelde ik pas écht goed toen ik stopte met de pil: ik was mijzelf niet.

 

Ik zou echt heel graag 100 uitroeptekens willen gebruiken maar: wat een opluchting, wat een bevrijding, wat steeg ik tien punten op de vrolijkheidsladder en zakte ik tien lager dieper in ontspanning en emotionele stabiliteit toen ik op een dag voelde dat die troep helemaal uit mijn lijf was.

 

Ik ben dan ook zo blij dat ik helemaal ‘clean’ was toen ik Mitchel ontmoette.

Ze noemen de pil namelijk ook wel vaak de ‘divorce pill’.

 

 

Door het slikken van de pil ga je anders ruiken en mannen blijken onbewust belachelijke veel te doen/laten op basis van geur.

 

Maar omgekeerd ook, door onnatuurlijke hormonen in je lijf te hebben maak je als vrouw hele andere (partner)keuzes dan wanneer je dat niet hebt. Stop of begin je ineens tijdens een relatie met de pil, dan blijkt dat een hoop ellende te veroorzaken…

 

A fijn, misschien heb ik makkelijk lullen want je kunt de klok gelijkzetten op mijn cyclus. Ook al vloog ik naar China, Canada, USA en vervolgens direct door naar Zuid-Afrika, die voorspelbaarheid maakte het (als sporter) natuurlijk ook wel makkelijker.

 

Terug naar de anticonceptie.

 

Toen heb ik de koperspiraal geprobeerd. Mijn lijf heeft dat ding een jaar lang geprobeerd eruit te werken en ik kan nog voelen hoe opgelucht en blij ik mij voelde toen ik verlost werd van dat vreselijke, afschuwelijke ding. En een koperdraad gewoon IN je baarmoedermond, hoe heb ik het kunnen verzinnen??!! OMG! Je mineraalhuishouding is super super super precies afgesteld. Die overdosis koper verandert het slijmvlies daar helemaal. Zelfs zo erg dat je dus niet zwanger wordt…

 

Tsja, toen bleef er eigenlijk nog maar 1 ding over.

 

Het pipivangkousje.

 

De wikkel om de snikkel.

 

Het rubbertje.

 

Het kapotje.

 

Oftewel: het condoom.

 

Ik keek er tegenop.

 

Ze stinken zo.

 

Pff, lastig.

En dan nu even een groot applaus en een diepe buiging voor Mitchel want die heeft nooit gezeurd, geklaagd of wat dan ook. NOOIT.

 

DANKJEWEL TOPPER.

 

En door zijn sportieve houding is het veranderd in iets waar we tien jaar lang dikke lol door hebben gehad.

 

Stel je maar eens voor wat er gebeurt als je ‘ergens’ bent en er is geen pipivangkousje in de buurt… en… en… en… even (veel) later is ie er wel 😉 Haha.

 

Oja en je kunt 5 minuten voor dat je de deur uitgaat nog even snel het ‘halletje laten witten’ zonder dat ‘de verf’ 30 minuten later ineens van de muur afzakt… echt relaxed.

 

Je bent direct beschermt tegen SOA’s.

 

En als ie er dan na tien jaar voor het eerst niet om hoeft… FEEST + nu een mooie ronde buik! 😉

 

Het heeft mij op meerdere punten positief verrast, en hélemaal als je singel bent, is dit toch een geniale bedenking?

 

Oja, de post stuurt ze gewoon anoniem en VEGAN, in de juiste maat naar je huis.

Zoek op: vegan condoom en bestel ze niet te klein.

 

Lijkt je dit lastig omdat je met dit scenario misschien een onregelmatige cyclus hebt en/of veel bloedverlies en/of acné, neem dan contact op.

 

Met de juiste voeding, beweging en mentale/emotionele/spirituele groei kun je het probleem bij de kern oplossen i.p.v. de symptomen verdoezelen.

 

Lees er meer over in mijn boeken, je bestelt ze makkelijk hier!

Veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven