Bananen zijn mijn redding

De banaan was vandaag weer mijn redding.

 

Ik kom bij de training en ik voel: “ik moet even wat eten”.

 

Ik druk twee bananen achterover en gaan met die banaan.

Helemaal nu het kouder wordt, is de banaan wat je wil.

 

 

Natuurlijk niet zonder reden!

 

Lees hier waarom ook jij geholpen zou kunnen zijn door veel meer van je calorieën uit bananen te halen.

 

  1. Biologische bananen hebben ook in de herfst en winter energie A-label. Het zijn een van de meeste milieuvriendelijke calorieën om te eten. Zelfs al komen ze met de boot van ver.
  2. Bananen zijn super goed voor je darmen. Mensen die met darmproblemen bij de win-win methode komen zijn er vaak heel snel bovenop door bijvoorbeeld te ontbijten met 5-12 bananen. Afhankelijk van de persoon en haar/zijn activiteit. Dat heeft te maken met de hoge kwaliteit fruitsuikers die exact zijn afgestemd op de goede bacteriën in je darm. En je weet: hoe gezonder je darm – hoe beter je immuunsysteem. Hoe beter je hersenen. Hoe beter je humeur. Hoe sneller je herstel.

 

  1. Bananen zijn per calorie ontzettend rijk aan voedingsstoffen. Zet voor de grap eens 1000 kcal aan banaan naast wat de meeste mensen ontbijten en je krijgt al snel een tienvoud aan vitamine C, B6, mangaan, koper en kalium binnen. Dierlijke producten en granen (ook havermout) bevatten geen vitamine C, terwijl iedere cel in je lijf voor optimaal functioneren volop vitamine C nodig heeft.

 

  1. Bananen zijn rijk aan het aminozuur tryptofaan wat meehelpt een supersterk slaap-waak ritme te creëren. Het leuke is: hoe meer bananen je in de ochtend eet hoe meer energie overdag, hoe dieper je in de nacht weer slaapt. En hoe beter je weer slaapt, hoe meer energie je overdag weer hebt. Hoppaah!

 

  1. Te veel bananen gekocht? Vries ze tijdig in. Maak er brood van. Pureer het door de stamppot zuurkool of door de curry.

 

Ook gezond en volwaardig overstappen op een fruitig dieet?

Reply op dit bericht.

 

De win-win methode is voor mensen die niet ziek zijn maar wel beter willen worden.

 

Vraag snel een gesprek  aan, dan gaan we samen aan de slag!

 

Veel liefs en vrolijke groet,

Janneke

EET WIN-WIN | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven