Waarom de diereneter onaardig doet tegen de veganist

Nog niet zo lang geleden werden veganisten nóg negatiever benaderd dan atheïsten, immigranten en homoseksuelen. De enige groep mensen die nog meer afkeer opriep waren drugsverslaafden.

 

Waarom toch?

 

Psychologen denken dat de principes van de veganist, zelfs als ze zwijgend hun bordje leegeten, als dusdanig vervelend worden ervaren omdat je als diereneter diep van binnen weet dat de veganist gelijk heeft. Ondertussen schaamt de diereneter zich diep, als blijkt dat het eigen trommeltje o.a. gevuld is met dode dieren.

 

Er blijkt weinig zo confronterend als de goedheid van anderen.

 

 

Waarom? Omdat we een diersoort zijn, die goed wil doen. We zijn een ongelooflijk behulpzame, vriendelijke, samenwerkende diersoort. We zijn alleen tot het kwade in staat als het non-stop wordt verpakt als het goede.

 

Als het niet lukt goed te doen, iets waar de veganist de diereneter zwijgend aan herinnert, ontstaat er direct spanning in het lijf van de diereneter. Dat is een van de redenen dat de diereneter onaardig kan gaan doen, door de veganist weg te zetten als irritant, om zichzelf zo van het nare gevoel te verlossen (cognitieve dissonantie).

 

Maar lieve veganist, het is jouw liefdevolle rol (niet jouw last op de schouders!) dat de diereneter zich ongemakkelijk gaat voelen. Schaamte werkt omdat het vervelend voelt. En dat vervelende gevoel is de brandstof voor verandering.

 

Het is zonde als JIJ je aan gaat passen.
Het is zonde als JIJ concessies doet.

 

 

De volgende keer als de diereneter vervelend doet weet je dat je missie om mensen bewust te maken van hun invloed weer is geslaagd. Dan weet je dat je weer hebt bijgedragen aan het creëren van meer bewustzijn voor een wereld waarin we vrolijk, veerkrachtig en gezond samenleven.

 

Lijkt het je leuk om hier meer samen over te praten, en samen aan de slag te gaan met de geweldige impact die de WIN-WIN methode op jouw leven kan hebben? Vraag hier snel een gesprek aan.

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN MTHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven