De KRACHT van fruit en planten RAUW

Wat zo leuk is, wanneer mensen (meer) win-win gaan denken, eten en dus leven, dat ze er veel jeugdiger uit gaan zien.

 

Dat komt natuurlijk mede omdat ze naar hun natuurlijke gewicht toe bewegen (aankomen of afvallen) maar er is ook een meer wetenschappelijk verklaring voor.

 

Kijk ons lichaam is opgebouwd uit miljarden kilometers DNA strengen.

 

Voor optimale gezondheid is het belangrijk dat die strengen keurig netjes geordend zijn.

Niet aan elkaar geplakt of in elkaar verstrikt.

 

 

Hoe netter de boel geordend, hoe gezonder je oud wordt, hoe minder snel je verouderd.

 

De farmaceutische industrie probeert dus al jaren een soort van anti-klit middel voor DNA-strengen te ontwikkelen om dit te voorkomen.

 

Maar, nu wordt het echt leuk, je kunt er ook zelf voor zorgen dat de boel niet aan elkaar gaat plakken en klitten.

 

Hoe?

 

Door de blootstelling aan zogenaamde Advanced Glycation End Products te minimaliseren. Oftewel AGE’s.

 

Waar zitten AGE’s in?

 

Nou, uuh, AGE’s ontstaan vooral wanneer voedsel dat rijk is aan vet en eiwitten wordt blootgesteld aan hoge temperaturen.

 

Er is een AGE wedstrijdje georganiseerd waar alle soorten vis, vlees, eieren en kaas om de medailles vochten.

 

Fruit scoorde nauwelijks punten… en werd kansloos laatste in de strijd om de veroudering.

 

 

Gegrild en gebakken scoorde de allerhoogste veroudering punten.

Dit is interessant. Want, het maakt dus uit hoe je iets verhit.

 

In de oven gebakken fruit bevat al snel 3x zoveel AGE’S als rauw fruit.

Maar gekookte vis bevat al snel 10x meer AGE’s dan een zoete aardappel die een uur in de oven is geroosterd.

Vlees bevat zo’n 20x meer AGE’S dan plantaardig junkfood.

Maar vlees bevat 150x meer AGE’s dan vers fruit.

 

Dus hoe je fruit en planten ook verhit, het is minimaal 10x beter dan dierlijke producten.

 

Maar wil je er extra jong blijven, dan is veel rauw eten dus zo gek nog niet ;-).

 

Oja, daarom de miso niet meekoken in de soep maar vlak voor het serveren erdoor roeren. Dat zorgt niet alleen voor minder AGE’s maar houd ook de probiotica in miso beter in leven.

 

Nog veel meer kennis over een geweldig gezond leven? Check hier mijn boeken.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

 

BRONNEN:

 

Mostoslavsky R, Esteller M, Vaquero A. At the crossroad of lifespan, calorie restriction, chromatin and disease: meeting on sirtuins. Cell Cycle. 2010;9(10):1907–12.

 

Cai W, Uribarri J, Zhu L, et al. Oral glycotoxins are a modifiable cause of dementia and the metabolic syndrome in mice and humans. Proc Natl Acad Sci USA. 2014;111(13):4940–5.

 

Uribarri J, Cai W, Sandu O, Peppa M, Goldberg T, Vlassara H. Diet-derived advanced glycation end products are major contributors to the body’s AGE pool and induce inflammation in healthy subjects. Ann N Y Acad Sci. 2005;1043:461–6.

 

Uribarri J, Woodruff S, Goodman S, et al. Advanced glycation end products in foods and a practical guide to their reduction in the diet. J Am Diet Assoc. 2010;110(6):911–6.e12.

 

Murooka Y, Yamshita M. Traditional healthful fermented products of Japan. J Ind Micro- biol Biotechnol. 2008;35(8):791–8.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven