Een beetje gif op groente, fruit, vlees en vis.

DE gifbommetjes van de supermarkt zijn (vette) dierlijke producten.
Ja, er zit een beetje gif op fruit en groen.
Ja, dat is zonde.
Heel zonde.

Maar zolang je niet direct van zonlicht kunt leven is fruit en groen toch je meest gifvrije en beste gif-afbrekende keuze.
Ook als het niet biologisch groen en fruit is.

Weet je waarom?

Groen en fruit bevatten een piepklein beetje gif, maar zitten vervolgens bomvol hulpstoffen zoals vezels en vitaminen en mineralen om dat kleine beetje gif snel het lichaam uit te krijgen.

Dierlijke producten zitten bomvol gif, maar missen tegelijkertijd de hulpstoffen voor je lijf (zoals water oplosbare vezels, vitamine C en andere antioxidanten) om dat gif je lijf uit te krijgen.

O ja en dan nog iets. De dirty dozen and clean fifteen lijst wordt ieder jaar opgesteld door EWG (Environmental Working Group). Als je dat taaie artikel dan helemaal uitpluist vind je in de laatste regels iets waarvan ik vind dat het in de eerste regels zou moeten staan.

EWG benadrukt daar ineens dat groente en fruit ten allen tijde van cruciaal belang zijn in een gezond dieet, ongeacht of ze nu zijn bespoten of niet. “In onze ogen is het niet eten van groente en fruit schadelijker dan het binnenkrijgen van wat bestrijdingsmiddelen.”

Zelfs het Voedingscentrum beaamt dit en waarschuwt voor vis en dierlijk vet i.v.m. de gifstoffen!

Moedermelk van veganisten is niet voor niets de meeste gifvrije melk die er is…

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven