Janneke, wat zou je voorstellen als een ideale omega 3 en 6 ratio?
Zelf probeer ik altijd zo ver mogelijk weg te blijven van denken in voedingsstoffen. (Lukt niet altijd 😉)
Ik eet gewoon zo min mogelijk bewerkte (vegan) vulling.
Arm aan voedingsstoffen.
Tegelijkertijd eet ik zoveel mogelijk onbewerkt, vers, rauw (als het kan biologisch): fruit, bladgroen, kruiden, kiemen, zeewier, volkomen granen, peulvruchten en overige platen. Rijk aan 1000-en voedingsstoffen waar we van zo’n 100 een naam hebben gegeven. (En het praat nou eenmaal makkelijker over dingen met een naam)
Dan krijg je automatisch de allermeeste voedingsstoffen binnen in de optimale ratio. Da’s zo chil. Kun je gewoon ontspannen. Chillen. En vrolijk je ding doen.
En dat is waar het voor je lichaam om gaat.
Junkfood is waarschijnlijk niet per se ongezond om wat er wel zit, ik bedoel in een avocado en banaan zitten ook suikers en vetten. Maar junkfood is ongezond vooral om alles wat er niet in zit zoals: vezels, vitaminen, mineralen en die andere onzichtbare magische plantenstoffen.
Keep in mind: bacteriën zijn er zogenaamd ook pas ineens sinds we ze met behulp van een microscoop kunnen waarnemen.
Tanden rotten niet uit je mond door junkfood met zijn vetten en suikers… tanden rotten uit je mond omdat junkfood GEEN mineralen en andere bijzondere stoffen bevat.
Check zelf voor de grap op Cronometer waar je op uit komt na een lekkere groene smoothie met bananen, postelein, basilicum en een citroen. Verrassend hoeveel omega 3 en 6 daarin zit🍋.
Oja en een beetje ontsteking, ik heb het al vaak geschreven, is gezond. Sterker nog, het is noodzakelijk!
Ont-steken.
Aan-zetten.
Het zet de boel AAN.
HET ZET JOU AAN!
Oja en de ratio. Ik denk dat, zoals je dat in fruit vind, ongeveer 1-1, optimaal is.
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke