Het best bewaarde geheim in de medische wetenschap

Onder de juiste omstandigheden heelt het lichaam zichzelf

 

Wat?!

 

Ja, als jij je lichaam voorziet van de juiste voeding, veel liefde, minder stress, meer slaap, zuurstof, beweging en zonlicht zal het zich herstellen.

Een symbolische vergelijking is het stoten van je kleine teen tegen het kastje in de keuken. Je teen zal bont, blauw en pijnlijk zijn. Als je dit eens in de maand doet is er niets aan het handje: je teen krijgt tussendoor voldoende tijd om te herstellen. Echter, stoot jij je kleine teen keihard tegen dat keukenkastje zowel tijdens het ontbijt, lunch en avondeten, dag in dag uit, jaar in jaar uit, dan krijgt je teen geen kans om zich te herstellen en zal het chronisch bont en blauw blijven en misschien nog wel erger.

 

Anno 2020 amputeren we vaak de teen. Of camoufleren we de pijn met pillen. Maar je kunt ook het kastje weghalen of je teen minder vaak stoten en zo je lichaam de tijd geven zichzelf te herstellen. Zelfs als de teen niet meer te redden valt, en verwijderd zal moeten worden, zal het je helpen om niet ook de volgende teen iedere dag te stoten.

Moraal van het verhaal: eens in de zoveel tijd eens iets onwijs lekkers maar minder gezond eten, daar herstelt je lichaam zich gewoon van. Helemaal als de basis staat als een huis. Echter, eet je, met de beste bedoelingen, iedere maaltijd iets wat belastend is voor je lichaam, dan ‘blijft je kleine teen chronisch blauw en pijnlijk’. Soms heb je dat niet eens meer door omdat je eraan gewend bent je niet 100% fit te voelen.

 

Ongeacht je leeftijd, onder de juiste omstandigheden herstelt het lichaam zich. Door levendiger te gaan eten gaat ieder mens zich ook levendiger voelen.

 

Schrikbarende getallen

Zo is er berekend dat wanneer we significant meer groente en fruit zouden eten, aangevuld met volkoren granen, peulvruchten, lekker veel buiten in de zon zouden bewegen, zouden stoppen met het eten van slechte vetten, olie en geraffineerde zouten en zouden stoppen met roken en een gezond gewicht zouden hebben, naar schatting 80% van de hartaanvallen [bron], 75% van de beroerten, 90% van diabetes type 2 [bron] en zo’n 30 tot 50% van alle gevallen van kanker voorkomen hadden kunnen worden (bron). Zo, dat is een hele lange zin met schrikbarende getallen en daarom moet je hem misschien een tweede keer lezen.

 

Op individueel niveau kun je volgens deze zelfde wetenschappers niet voorspellen of iemand wel of niet ziek wordt, maar de grote getallen voorspellen dat onder ‘perfectere’ omstandigheden in Nederland 1,5 miljoen mensen niet aan deze ziektes zou hebben geleden (bron). Het zou toch mooi zijn als jij, door meer kennis en bewustzijn, jezelf bij die gelukkigen eet, drinkt en beweegt?

 

Het resultaat  van een van de grootste onderzoeken gepubliceerd in The Lancet

Wereldwijd zou per jaar 1,7 miljoen mensen een onnodige vroegtijdige pijnlijke en langzame dood bespaard kunnen blijven door het eten van meer volkoren granen. Zelfs 1,8 miljoen door het eten van meer groenten en 4,9 miljoen als we wereldwijd meer fruit zouden eten [bron]. Dit zijn de resultaten van een van de grootste onderzoeken dat gepubliceerd is in een van de beste aangeschreven medische tijdschriften The Lancet. Hiervoor hebben meer dan 500 onderzoekers vanuit meer dan 300 instituten meer dan 100.000 datasystemen door-geploeterd.

 

Ook de stap maken naar een gezond (meer) plantaardig dieet? De win-win methode helpt je daarbij.

 

Bestel via deze link de boeken EET WIN-WIN en SUPERSNEL HERSTEL of bezoek de masterclass op vrijdagavond 24 januari in Amsterdam en ontdek de geheimen van die paar % die het lukt tot op zeer hoge leeftijd energiek, fit en vitaal te blijven.

De workshop op zaterdagmiddag 25 januari is binnen 4 dagen uitverkocht. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de volgende workshop in februari.

 

Vrolijke groet, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

 

BRONNEN:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven