Hoe je het gezondste omgaat met de zon in april

Oelalalaa wat was de zon fel vandaag!

RIVM mat vandaag een zonkracht van rond de 4,5. Voor een lichte en/of gedemineraliseerde huid (dus iemand die weinig tot geen fruit en groen eet) is dat al erg sterk en een risico tot verbranden!

We hebben iedere dag veel zonlicht nodig. Maar verbranden wil je niet. Hoe combineer je die twee?

Voor je huid en geZONdheid is het slim om je hoeveelheid zonlicht rustig en doordacht op te bouwen.
Vergelijk het met keihard trainen. Stop je daarmee in september dan moet je in april eerst rustig opbouwen voordat je weer volle bak kunt en je op je oude niveau bent. Idem voor de hoeveelheid zonlicht die je huid aankan.
ALGEMEEN ADVIES:

1.Gewenning is key! Bij zonkracht 4,5 (zoals ook morgen het geval wordt) kun je voor optimale gezondheid van je huid met blond haar en blauwe ogen maximaal 22 minuten de zon in. Vaak is dat nog te veel als je gewend was altijd een zonnebril te dragen en je afgelopen winter weinig/geen zon hebt gezien. Alles draait om MED, Minimale Erytheem Dosering, oftewel: de UV-dosering die je huid maximaal aankan zonder te verbranden. Vandaar dat je stapje voor stapje je huid moet laten wennen. Zo zorg je ervoor dat jezelf niet in hoeft te smeren met chemische crèmes.

2.Er is inmiddels zoveel bewijs dat de chemische stoffen in zonnebrandcrème medeverantwoordelijk zijn van het wereldwijd afsterven van koraalriffen dat Hawaï het eerste land is waar per 1 januari 2021 niet-bio-zonnebrandcrèmes per wet zijn verboden. En wanneer je op het strand van Nieuw-Zeeland, Australië of Mexico wordt betrapt door met ‘normale’ zonnebrand de zee in te gaan, krijg je een flinke boete….en dan te bedenken dat je eigen huid je grootste orgaan is waar het rechtstreeks op komt…

3.By-far de allerbeste ‘zonnebrandcrème’ is gewenning, gewenning, gewenning + het eten van antioxidantrijk fruit, bladgroen, verse kruiden, kiemen, bessen en andere planten. Zo zorg je dat je huid goed is gemineraliseerd en gehydrateerd.

Een optimaal zonadvies kan ik je alleen geven als ik meer van je weet. Wat voor huidtype heb je? Wat is je voedingspatroon? Wat is en was je zongedrag? Allemaal zaken die bepalen hoeveel zon jij nu aankan of zelfs nodig hebt.
Mail: janneke@jannekevandermeulen.nl en stap ook over op het aller gezondste dieet voor je huid (haar, hart, lever, brein, nieren, spieren en sportprestaties).

✨☀️ Fantastisch hè, wat er in de Nederlandse taal verborgen zit: ge☀️dheid 🤩🍌

 

 

 

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS 

 

 

1 gedachte over “Hoe je het gezondste omgaat met de zon in april”

  1. Hoi Janneke!

    Wat gaaf om te lezen! Samen sterk! We zijn jarenlang (en nog) voor de gek gehouden dat we moeten smeren, smeren en smeren….en nergens staat het alternatief voor als je dat liever niet zou willen doen. Ik ga voor een huidkanker vrije nieuwe generatie, die durft te kiezen voor de natuur, en alles wat daar uit voortkomt. Ik dank je wel voor deze heerlijke positieve energie! !

    Groet!

    Frank Veldman
    Oprichter van de eerste UV Health Center van de wereld 🤩

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven