Hoe zit het met eiwitten en een plantaardig dieet?

Iedere plant en ieder stuk fruit bevat in verschillende verhoudingen alle essentiële aminozuren, precies in de hoeveelheid en samenstelling voor optimale gezondheid.

Het is waar dat sommige plantaardige voedingsmiddelen minder aminozuren bevatten dan andere, maar daar heeft het lichaam iets fantastisch voor: alle eiwitten die binnenkomen worden altijd opgeknipt in losse aminozuren.

Mocht je iedere dag, net zoals ik, dus twee keer keihard trainen en iedere keer veel spierschade creëren heeft je lichaam altijd voldoende gereedschap op de spierschade snel te herstellen en zelfs iets extra’s te doen.
Dit verklaart waarom, als het gaat om het verkrijgen van kracht en spiermassa, onderzoeken waarin plantaardige en dierlijke eiwitten met elkaar worden vergeleken, herhaaldelijk wordt aantoont dat zolang de juiste hoeveelheid aminozuren wordt geconsumeerd, de bron niet relevant is.

Wat de juiste hoeveelheid eiwitten is lees je uitgebreid in het boek EET WIN-WIN, wetenschappelijk onderbouwd. EN DAT IS NIET VEEL.

Waar dierlijke eiwitten je prestaties op korte- en lange termijn dus saboteren doen FRUIT en planten juist het tegenovergestelde.

De vezels, antioxidanten, fytochemicaliën, vitamine C en carotenoïden verminderen juist ontstekingen en verbeteren juist de kwaliteit van je bloedstroom.

Fruit en planten hebben gemiddeld 64 keer meer antioxidant-kracht dan dierlijke producten. Zelfs pips ijsbergsla bevat meer antioxidanten dan ei of zalm. Plus fruit en planten houden je darmen in topconditie en versterken juist je immuunsysteem.

 

Overstappen van een omnivoren dieet naar een ‘gewoon’ win-win dieet kan in slechts drie weken je ontstekingswaarden met 29% verminderen!

 

Met een win-win dieet krijg je dus niet alleen de optimale hoeveelheid eiwitten van de meeste kwalitatieve soort binnen, je vermindert de hoeveelheid ontsteking, herstelt supersnel, je hebt beter bloed en vaak ben je automatisch veel droger.

 

Focus niet op eiwitten. Ze zijn je laatste zorg. Train consequent 6 dagen per week 2x per dag en eet veel fruit en planten.
Ja weet je, als je dieet zou bepalen hoe je eruitziet zouden alle wereldkampioenen wel in de koelkast zitten…

 

Maar helaas, hoe je traint bepaalt je resultaat. En als je slim bent faciliteer je dit proces met fruit en planten zodat je zowel je korte- als lange termijn gezondheid gewaarborgt blijft.
✨ Gezondheid is de basis voor fitheid. ? ?
Hoeveel eiwitten je precies nodig hebt leg ik gedetailleerd uit in het boek EET WIN-WIN en tijdens de workshops.
Dan laat ik je na een inspirerende lezing direct zien hoe je supersnel de lekkerste en meest volwaardige maaltijden in een handomdraai op tafel zet. ?
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven