Is suikerziekte niet eigenlijk een vetziekte?

Al die suikers in fruit, veroorzaakt dat niet gigantische pieken in je bloedsuikerspiegel?

Allereerst, bij alles wat je eet ontstaat er een reactie van je lichaam. Dat is normaal.

Natuurlijke voedingsmiddelen veroorzaken een natuurlijke reactie. Onnatuurlijke voedingsmiddelen veroorzaken onnatuurlijke reacties in het lichaam.

Bij Diabetes type 2, dat 90-95% van de mensen heeft die suikerziekte hebben, zijn er problemen met de bloedsuikerspiegel, die blijft namelijk te hoog. Er blijft te lang suiker in de bloedstroom, terwijl het gezonder zou zijn als die suiker snel en veilig de cel in zou gaan.

Dat er dus suiker in je bloed komt, is een natuurlijk en gezond proces: het is onderweg naar zijn eindbestemming, je cellen. 

Suiker is nodig omdat alleen dan de cel zijn werk goed kan doen. De miljarden cellen waaruit jij bent opgebouwd zijn er zelfs zo afhankelijk van, dat wanneer je suiker niet via je voeding binnenkrijgt, je lichaam het zelf gaat maken uit vetten of nog erger: uit eiwitten.

Dat proces heet ketose en creëert een suboptimale suikersoort.
Als dit overlevingsmechanisme te lang duurt is dat dan ook erg schadelijk voor al je organen.

Je cellen kunnen suiker alleen opnemen als ze de beschikking hebben over het hormoon insuline. Insuline werkt als een sleutel die cellen opent voor de opname van suiker.
Echter, zijn jouw cellen besmeurd met overtollig lichaamsvet of met overtollig vet in je voeding dan is er onnatuurlijk veel insuline nodig om de cel te openen. Het ‘bombardement’ van insuline op de cellen maakt je cellen steeds minder gevoelig voor insuline, met bijvoorbeeld insulineresistentie als gevolg.

Opvallend is het feit dat oliën, geraffineerde, verzadigde, en transvetten nauwelijks door de natuur vrijwillig worden aangeboden voor de mens. Het is nog maar heel recent dat door de consumptie van dierlijke producten en junkfood het menselijke dieet wel voor 25-50% uit vet bestaat i.p.v. de optimale 10%.

Is suikerziekte daarom niet eigenlijk een vetziekte?
Aangezien vet de dader is en suiker het slachtoffer?

Veel meer hierover in het boek De Eiwitleugen te bestellen via deze link.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven