Als we een rijtje gaan maken van welke producten de meeste zuurbelasting geven op de nieren staat met stip op één:
Alle soorten vis (en dan met name tonijn).
Gevolgd door varkensvlees, kip en kalkoen, kaas, rund, ei en zuivel. Dat komt doordat dierlijke producten grotere hoeveelheden zwavelrijke aminozuren (zoals methionine) bevatten, die zwavelzuur produceren wanneer ze worden verteerd.
Fruit en groente, daarentegen, doen juist het tegenovergestelde: verse groente en vers fruit zijn basevormend, wat helpt bij het neutraliseren van zuren in onze nieren.
Daarover deze podcast.
Veel kijkplezier via YouTube.
Lees alles over vis en de effecten op onze gezondheid en de natuur in het boek: De Eiwitleugen.
Vind je deze podcast inspirerend? Ontzettend leuk als je het deelt met je vrienden, familie en op je socials!
Wil jij ook een win-win-win-win? Sta jij achter dit werk en wil dat het voortzet? Via de knop doneren op de website kun je bijdragen.
Heel veel dank voor iedere donatie die je doet!
Meer weten over Vegan Vis?
Ga dan naar de website van Simon Visscher.
Vrolijke groet en veel liefs, Janneke