Koriander

“Janneke, mag mijn salade zonder koriander, want anders smaakt alles naar zeep…”

 

Je haat het, of net zoals ik, je houd ervan: KORIANDER

 

Bijzonder dat zo’n kruidje zulke verschillende reactie teweeg kan brengen.

Onderzoekers denken dat dat door een bepaald gen komt…

Wij kopen meerdere bossen koriander per week en die gaan allemaal door de salades.

Waarom?

 

Koriander bevat meer antioxidanten dan de meeste bessen!

 

In spiri-wiri kringen wordt koriander standaard gebruikt om te helpen ontgiften van zware metalen en voor nog 100 en 1 redenen.

 

Ook in ‘reguliere’ kringen weten we dat ALLE planten fytochelatines bevatten die de planten gebruiken om zware metalen te binden om zo zichzelf te beschermen.

 

En waarschijnlijk beschermen ze zo ook de mens die die planten eet.

Tenminste, ratten en muizen kunnen wel ontgiften van zware metalen met behulp van koriander.

 

En dat brengt mij bij mijn eigen theorietje.

 

 

Kan het zijn dat koriander tijdens het kauwen al vervelende stoffen aantrekt en dat DIE stoffen de vieze smaak veroorzaken?

 

Wat mij nou een leuk experiment lijkt, is dat mensen die het vies vinden, toch 2 weken (of langer) iedere dag veel koriander gaan eten (plus de top 5) om te kijken of die vieze smaak minder vies wordt of zelfs misschien wel weggaat (in combinatie met chlorella).

 

Ik kan geen vergelijkbare onderzoeken vinden.

Dat is logisch.

Wie gaat dat experiment betalen? Firma Koriander International?

 

Okay, weer even serieus, bij proefdieren blijkt het dus ook zware metalen uit het brein te kunnen onttrekken.

 

Niet geheel toevallig wordt er in een gerandomiseerde gecontroleerde studie met chlorella, die diezelfde eigenschappen als koriander krijgt ‘beticht’, bij patiënten met ernstige depressie een significante verbeteringen in ‘vrolijkheid’ waargenomen.

 

Haha, ik moest wel lachen toen ik dit net allemaal ontdekte, want ik, maar ook Doutzen, wij staan bekend als: vrolijk.

Maar goed, ik eet dan ook heel veel koriander en al vanaf mijn 15e dagelijks veel chlorella.

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

BRONNEN:

Mauer, A El-Sohemy. Prevalence of cilantro (Coriandrum sativum) disliking among different ethnocultural groups. Flavour 2012, 1:8.

 

Eriksson et al., A genetic variant near olfactory receptor genes influences cilantro preference. Flavour 2012, 1:22.

Panahi et al. A randomized controlled trial of 6-week Chlorella vulgaris supplementation in patients with major depressive disorder. Complement Ther Med. 2015;23(4):598-602.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven