Niet overleven, niet leven, maar geven.

De mens, jij en ik, zijn echte suikerverbranders.

Yes, yes, I know, we kunnen het ook best een tijdje volhouden op een dieet wat voornamelijk bestaat uit vetten en eiwitten.
Overleven noemen we dat.

Maar als je mij volgt wil je niet overleven, niet leven, nee:
Je wil kunnen geven.

Je wil zoveel energie, geluk, gezondheid en liefde hebben dat het over de randen klotst.

Want, kleine reminder, je bent opgebouwd uit miljarden cellen.
Al die individuele cellen kunnen maar op 1 ding goed functioneren en dat is: glucose.
Suiker.

Het is zelfs zo, dat als je onvoldoende fruit eet, je lichaam uit noodzaak zelfs suiker aanmaakt uit eiwitten en vetten.

Wat jij dus wil faciliteren, is dat de weg van mond naar cel, zo soepeltjes mogelijk verloopt.

Want, je cellen kunnen hun brandstof (suiker/glucose) alleen goed aannemen als jouw lichaam precies de juiste hoeveelheid insuline aanmaakt.

Insuline is de sleutel die de celdeur opent.

Waarom het zoveel voordelen heeft om win-win te eten, en dus laag (lees optimaal) in je vetten te zitten is als volgt:

Vet in je bloed (uit lichaamsvet of uit je voeding) hoopt zich op rondom je cellen, waardoor er toxische vrije radicalen kunnen ontstaan die het insuline-signaleringsproces blokkeren.

Hoeveel insuline je ook produceert, de laag vet rondom je cellen zorgt ervoor dat je cellen de cruciale suiker niet kunnen ontvangen.
De celdeur blijft dicht.

Zodra je te vet eet, kun je dat vet vergelijken met alsof er kauwgum in de sleutelgaatjes van al je miljarden cellen zit.
Je krijgt de sleutel er maar moeilijk in.

Hierdoor blijft de suiker langer in je bloed circuleren.
Door veel te vet te eten krijg je dus een onnodige hoge bloedsuikerspiegel!

In reactie hierop blijft je alvleesklier insuline afgeven om alsnog snel die suikers in de cellen te pompen.

Het ‘bombardement’ van insuline op de cellen maakt je cellen steeds minder gevoelig voor de insuline: je wordt insulineresistent, met alle gevolgen van dien…

Eet wat eieren, olijfolie, boter of room en binnen anderhalf uur wordt de opname van suiker door je cellen aangetast!

De bronnen en verdere toelichting op dit verhaal lees je in het boek de Eiwitleugen.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven