Ons brein en een ‘virus’

Achteraf is het natuurlijk lekker makkelijk om te zeggen dat ALS we jaren geleden al prioriteit hadden gemaakt van volksgezondheid dat het leven voor veel horecaondernemers, evenementen-bureaus en sporters er nu heel anders had uitgezien…

 

Maar als iemand 5 jaar geleden had verteld dat Nederlanders vanaf nu per direct helemaal plantaardig zouden moeten eten en na 20:00 eigenlijk alleen nog maar thuis met het gezin zouden mogen zijn… uuh haha… ondenkbaar!

 

Moraal van het verhaal? Ons brein in niet ontworpen om nuchter en goed risico’s in te schatten. Helemaal niet als het over risico’s gaat die ver in de toekomst liggen.

 

 

Toen we van de tekentafel kwamen bleek het beter te zijn om ons brein uit te rusten met de vaardigheid om vooral risico’s op de korte termijn in te kunnen schatten.

 

Ons brein moet je dus keihard trainen om korte termijn gedrag aan langetermijngevolgen te leren koppelen.

 

Ons brein is namelijk zo ontworpen dat we bij een overvloed aan prikkels altijd gefocust blijven op overleven. Logisch, want als verzamelaar én prooidier dacht je niet aan de verre toekomst als je ieder moment door een hongerig roof-dier van je leven be-roofd kon worden. Alleen vandaag de dag zorgt datzelfde brein ervoor dat we iedere keer opnieuw inschattingsfouten maken over de langetermijngevolgen van ons gedrag van vandaag.

 

We zijn dus ontworpen om te houden van dingen waar we direct resultaat van zien.

 

Daarom zien de meeste mensen het gevaar van een ‘virus’ als bedreigender dan de de gevaren van het eten van vlees en het drinken van wijn.

 

Kijk, de gevolgen van het eten van dierlijke producten zijn voor veel Nederlanders vooralsnog beperkt tot overgewicht en wat vermoeidheid. Dat creëert veel te weinig pijn om nu al over te stappen op een plantaardig dieet. Net als die hartaanval die er over een paar jaar aan zit te komen… we voelen er OP DIT MOMENT gewoon niet genoeg pijn door.

 

Dus mensen.
Wakker worden.
Nu is de tijd om te handelen, anders wordt het straks wéér zo’n potje paniekvoetbal…

 

Wat jij NU kunt doen?!

 

  1. Er is niets beter voor je gezondheid dan helemaal win-win eten.
  2. Het boek de Eiwitleugen kan je daarbij helpen.
  3. Je verbinden met mooie mensen en werken aan nóg mooier werk.
  4. Rennen, fietsen, roeien, squatten, zwemmen, lezen, lezen, lezen en lezen.

 

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven