Versgeperst sinaasappelsap met cola vergelijken is waanzin.

Als geraffineerd suiker zo slecht voor ons is, hoe kan het dan dat fruit zo supergezond is?Fruit bevat immers ook een beetje suiker. Toch verliezen mensen over het algemeen meer gewicht met veel fruit in het dieet dan wanneer álle suikers worden geschrapt en dus ook fruit.
Dat is toch opvallend?!


Zoals de Harvard Health Letter het omschreef, ontstaan er pas problemen met suiker: ‘als ze geraffineerd zijn en aan ‘voedsel’ worden toegevoegd’. Fruit daarentegen is niet alleen onschadelijk, maar, ‘voordelig in bijna iedere hoeveelheid’.


In bijna iedere hoeveelheid?!
Ja, als je vol zit en je blijft toch doorstampen dan is het TE veel. 17 mensen moesten gedurende 6 maanden 20 porties fruit per dag eten. Ondanks hun crazy hoge fruitsuikerinname, gelijk aan 8 blikjes frisdrank per dag, verloren alle deelnemers vet, daalde hun bloeddruk, verbeterde de insuline niveaus, daalde de ontstekingswaarden en het cholesterol, verbeterde hun stoelgang en kregen ze ‘plattere buiken’.Exact de tegenovergestelde resultaten als je dezelfde hoeveelheid als toegevoegde dus geraffineerde suikers gaat eten. Waarom reageert je lichaam zo anders op de suikers in fruit dan op geraffineerde suikers?
Als je een glas water drinkt met drie eetlepels tafelsuiker, zoals in de meeste sportdranken raakt je lijf direct in paniek.


Nu komt het leuke. Neem je exact dezelfde hoeveelheid suiker, maar dit keer in de vorm van echte bessen reageert je lichaam compleet anders. De onderzoekers schrijven het verschil toe aan de wateroplosbare vezels en de duizenden fytonutrienten in de bessen. 
Zelfs als je alleen maar vers sap drinkt, dus zonder vezels, reageert je lijf compleet anders dan op geraffineerde suiker.


Versgeperst sinaasappelsap vergelijken met cola is waanzin. Ga voor de grap naar Cronometer.com en check het verschil in vitaminen en mineralen tussen een liter cola en een liter verse jus. Of kijk de docu : Super Size Me en kijk wat er gebeurt als je een lijf alleen maar vult met voeding ontdaan van alle voedingsstoffen. En kijk daarna de docu: Fat Sick and Nearly dead en kijk wat er gebeurt als je alleen maar fruit en groente (sap) gaat eten (en drinken).


Je leest hier meer over in het boek de Eiwitleugen. Je bestelt het via deze link.

Vrolijke groet en veel liefs, Janneke

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven