Vet ongezond

Vet slecht

 

Olie is niet gezond.

 

Nee, ook extra vierge koudgeperste olijfolie is niet gezond.

 

Als dit je wenkbrauwen doet fronzen (dat snap ik heel goed er zijn miljarden tegenaan gegooid om je iets anders te laten geloven), lees dan verder want misschien ondermijn je met de beste bedoelingen je gezondheid, energie, prestaties, je optimale gewicht en de gezondheid van je huid.

 

Onderzoekers kunnen het iedere keer nauwelijks geloven maar test na test laat zien dat er in je bloedvaten dezelfde schade optreedt na het eten van fastfood als na het eten van olijfolie. Je bloedvaten zijn nog uren van slag.

 

 

Niet alleen extra vierge olijfolie heeft die negatieve effecten op je gezondheid.

Alle oliën.

Alle soorten.

Vers, gefrituurd, gebakken hoe de onderzoekers het ook wenden of keren, ons lichaam houdt van fruit(suikers) en wat planten maar absoluut niet van olie.

 

In een van de grootste studies ooit opzoek naar de relatie tussen olijfolieconsumptie en ‘hartaanvallen’, kwam idd naar voren dat dat olijfolie van eerste persing iets minder slecht is dan gewone olijfolie. Logisch, daar zitten nog een heel klein beetje ontstekingsremmende fytonutriënten in. Maar geen enkele olie is goed voor je lichaam. Waar olijfolie zo’n drie uur stress veroorzaakt doet roomboter dat wel zes(!) urenlang.

 

En het mediterrane dieet dan?

Dat is dus niet gezond dankzij olijfolie maar omdat het gelukkig ook rijk is aan fruit, bessen, bonen en bladgroentes is het gezond zelfs ondanks de olijfolie.

 

Dus mocht je onverhoopt toch olie moeten eten, eet dan tijdens dezelfde maaltijd ook veel vers fruit en groente zodat je de schade zoveel mogelijk kan herstellen.

 

In het boek EET WIN-WIN ga ik uitgebreid in op de volgende vragen:

Want waar bak je dan in?

Hoe zit het dan met omega-3 vetzuren?

En je hebt toch wel een beetje vet nodig?

 

Je bestelt het boek vandaag hier!

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven