Vroeger in de klas bij meervoudig Wereld Kampioen en Olympisch zeilkampioen Marit Bouwmeester

Ik zat vroegah in de klas bij meervoudig Wereld Kampioen en Olympisch zeilkampioen Marit Bouwmeester.

 

“Janneke, ik wil niet winnen, ik wil domineren. Aan de top komen is makkelijk, maar aan de top blijven, dat is mijn uitdaging”.

 

Domineren is een beetje een vies woord in Nederland.

 

We zijn geprogrammeerd om onszelf weg te cijferen en niet per se op te vallen (en gewoon braaf vlees te eten omdat iedereen vlees eet – je kent het wel ;-).

 

Ik vond haar uitspraak geweldig! Fantastisch!
Waarom?
Er waren genoeg mensen met meer zeiltalent als Marit. Maar Marit was bereid keihard te werken en alleen maar samen te werken met mensen die net zo hard wilde werken.

 

“F*ck talent”, zei ze regelmatig.

 

En gelijk heeft ze: want als jij je leven niet domineert, domineert het leven jou. Dan word je een speelbal van de moderne consumptiemaatschappij. Een bootje wat alle kanten op waait. Maar nergens heen.

 

Hoe jij koers houdt?

 

 

BEWUSTWORDING 🌱

 

  • Ben je bewust van de behoeftes van je lijf. Bewegen is essentieel. Til met regelmaat zware gewichten op. Train jezelf tot een goede loper. Sta dagelijks onder een koude douche, pak regelmatig een ijsbad of zoek koud natuurwater op. Ga super vroeg naar bed. Stretch. Doe aan yoga en pilates. Fiets, dans, zwem, roei, ga mountainbiken. Daag dat lijf uit. Niet af en toe een uur per week. Nee, de hele dag door. Iedere dag.
  • Ben je bewust van de stem in je hoofd. Luister iedere dag minimaal 15 minuten naar Eckhart Tolle. Zoek regelmatig de natuur op. Door dagelijks een paar minuten de leiding te pakken over de stem in je hoofd, voorkom je dat je gedachten er met jou van door gaan. Tettert je ego je oren van je kop? Lach erom en observeer het zonder oordeel.
  • Ben bewust van wat je in je stopt. De kwaliteit van je cellen is opgebouwd uit de kwaliteit vd boeken die je leest, het eten wat je eet, het drinken wat je drinkt, de gesprekken die je hebt. Verwijder daarom al het geklaag en geroddel van ‘vrienden’ en bullshit nieuws. Kies je eigen boeken. Omring je met mensen die je overspoelen met positieve energie. Eet louter fruit en planten.  

 

DOMINEER DIE GEWOONTEN EN JE DOMINEERT JE LEVEN 💚

 

Klaar met het te lang alleen aanmodderen? Samen met de win-win methode help ik je duurzame stappen te maken voor een gezond, vrolijk en veerkrachtig leven. Neem contact op en we maken een plan voor 1, 3 of 6 maanden.

 

Vrolijke groet en veel liefs,
Janneke

 

 

DE WIN-WIN METHODE | VOOR WINNAARS | ZONDER VERLIEZERS 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven